ŠABAC: Za grejanje stana od 50 kvadrata 1.200 dinara više

Poskupljenje

ŠABAC: Za grejanje stana od 50 kvadrata 1.200 dinara više

Srbija -
Cena daljinskog grejanja u Šapcu povećana je za 9,6 procenata zbog poskupljenja energenata, pa će za stan od 50 kvadratnih metara građani platiti više oko 1.200 dinara za celu grejnu sezonu

ŠABAC - Cena daljinskog grejanja u Šapcu povećana je za 9,6 procenata zbog poskupljenja energenata, potvrđeno je u Javnom komunalnom preduzeću "Toplana-Šabac". Direktor tog preduzeća Milan Stošić je rekao da je cena korigovana samo za varijabilni deo računa, a ne i za fiksni deo namenjen održavanju sistema.

"Korigovan je deo direktno vezan za energente, jer je "Srbijagas" povećao cenu za 10 procenata, pa je u suštini procenat poskupljenja cene grejanja znatno manji. Procenjujemo da će za stan od 50 kvadratnih metara građani platiti više oko 1.200 dinara i to za celu grejnu sezonu", rekao je Stošić i naglasio da u novu cenu grejanja nije uključena inflacija, kao ni najavljeno poskupljenje cene električne energije i mazuta.

Cena grejanja u Šapcu nakon poskupljenja je 3,96 dinara bez PDV-a po isporučenom kilovat-času toplotne energije, dok je fiksni deo računa i dalje 27,11 dinara sa PDV-om za kvadratni metar prostora. Šabačka toplana prethodno je korigovala cene 15. novembra 2011. godine. U sistemu daljinskog grajanja u tom gradu je 7.500 stanova i 1.000 poslovnih objekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track