Sahranjen podoficir Nebojša Milić

Sahranjen podoficir Nebojša Milić

Crna Hronika -
Na niškom Novom groblju Milić je danas sahranjen uz počasni plotun i sve vojne počasti, a sahrani su, pored prijatelja i rodbine, prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

NIŠ - Podoficir Vojske Srbije (VS) Nebojša Milić, poginuo u eksploziji na Kopaoniku u sredu, sahranjen je danas na niškom Novom groblju uz vojne počasti.

Milić je zajedno sa kolegom Slavišom Markovićem poginuo 1. avgusta na Kopaoniku čisteći zaostale kasetne bombe iz perioda NATO bombardovanja 1999. godine.

Na niškom Novom groblju Milić je danas sahranjen uz počasni plotun i sve vojne počasti, a sahrani su, pored prijatelja i rodbine, prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Drugi poginuli iz nesreće na Kopaoniku Slaviša Marković biće sahranjen danas u 15 sati u rodnom mestu u selu kod Prokuplja. Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je nakon nesreće hitnu istragu na rasvetljavanju svih detalja i utvrđivanju odgovornosti.

Dvojica poginulih podoficira bili su pripadnici Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije. Oni su bili angažovani na raščišćavanju terena od minsko-eksplozivnih sredstava na osnovu ugovora Komande ViPVO sa kontrolom letenja SCG (SMATSA) radi izgradnje zaštitne ograde oko objekta na Kopaoniku. Zbog njihove pogibije odgovornost je preuzeo načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track