SAHRANJENA: Kaća je sanjala modne piste

Žrtva udesa

SAHRANJENA: Kaća je sanjala modne piste

Crna Hronika -
Bila je lepa kao anđeo, a takvu je i dušu imala, rekla drugarica Katarine Stoičkov. Očaj u porodici poginulog Dejana Stojeva

NIŠ - Tuga do neba!Katarina Stoičkov (20), koja je u subotu uveče zajedno s prijateljem Dejanom Stojevim (24) poginula u teškoj nesreći kod Aleksinca, sahranjena je juče na Novom groblju.- Naša Kaća bila je lepa kao anđeo, a takvu je i dušu imala. Sanjala je da jednog dana postane manekenka i da krasi naslovnice modnih časopisa. Svima je pomagala. Uvek je s osmehom prolazila kroz život, čak i kad joj je bilo najteže - kroz suze je rekla Katarinina drugarica Ana.Nakon opela, ispred crkve se formirala tužna kolona. Na čelu su bila Katarinina braća od strica. Uplakani dečaci držali su sestrinu sliku i krst s njenim imenom. Nekoliko metara dalje, iza sanduka, ruku pod ruku koračali su njeni roditelji.- Još nisu svesni šta im se dogodilo. U subotu su ispratili Kaću nasmejanu iz kuće. Rekla je da se brzo vraća. Dva sata kasnije javili su im da dođu po telo - priča uplakana rođaka porodice Stoičkov.U isto vreme, u kući Stojevih, Dejanova majka Mirjana čekala je da njen stariji sin Marjan i muž Asen donesu kovčeg s Dejanovim telom.- Jao, vraćaju ga kući, zlato moje! Samo neka ga vrate majci da ga još jednom zagrlim, da umremo oboje - jecala je neutešna žena.Dok je stajala pred kapijom, rođaci su pridržavali Mirjanu da se ne sruši, a kad je automobil s telom stigao, majka je počela da gubi svest.- Ne, nemoguće je! To nije moje dete! Kažite mi da grešite, ako boga znate - ponavljala je slomljena žena grleći sanduk.Ni Dejanov brat Marjan nije mogao da zadrži suze!- Sve smo izgubili! Ironija je što je Dejan celog života vozio oprezno, pazio je da ne povredi ni sebe ni druge, a poginuo je zbog tuđe nepažnje!

Tužna povorka ispratila Katarinu
Tužna povorka ispratila Katarinu

Dejan Stojev
Dejan Stojev

Dobrota ga koštala životaI Dejanove komšije imaju samo reči hvale za nastradalog mladića. Kažu da je bio zlatno dete, uvek spreman da pomogne drugima.- Završio je školu za auto-mehaničara, ali nikako nije mogao da nađe posao. Kobne večeri nije hteo da ide za Aleksinac, ali ga je Kaća zamolila da je poveze do kafića na neku promociju i ta dobrota koštala ga je života - ispričao je jedan od komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track