SAHRANJENA MALA ANASTASIJA: Majkina srećice, zašto ideš?

Tuga: Nekoliko hiljada Vranjanaca prisustvovalo sahrani devojčice

SAHRANJENA MALA ANASTASIJA: Majkina srećice, zašto ideš?

Društvo -
Nakon ovih reči majke Snežane, na groblju se onesvestila devojčicina sestra Sara, koja se sve vreme držala za beli kovčežić

VRANJE - Srce da pukne od tuge!

Dan kad su u jedan glas, zbog prerane smrti male Anastasije Trajković (9), plakala deca, mladi i stari. Još veću tugu, suze i jecaje izazvalo je pojavljivanje njenih školskih drugova i drugarica. Posebnu tugu i bol među prisutnima na poslednjem oproštaju od ovog malog anđela izazvale su detinje suze drugarica i drugova koji su sedeli s njom u klupi. Saznanje da više nikad neće biti kraj njih bilo je užasno za njih.Vranje u suzamaDevetogodišnja Anastasija Trajković, koja je bolovala od hordoma, teškog oblika tumora, preminula je u svom domu u Vranju nakon što je dan ranije upala u komu, a juče, u prisustvu najuže rodbine i više hiljada građana Vranja i okoline, uglavnom mladih, sahranjena na Donjevranjskom groblju.

Kosa na glavi podigla se svima kad je majka Snežana zaplakala za svojom mezimicom.- Joj, ćeri moja, joj, muko moja, majkina radost, majkina srećo, zašto ideš, gde te to ispraća tvoja majka. Joj, milo moje...U tom trenutku onesvestila se njena sestra Sara, koja je stajala uz beli kovčežić držeći se sve vreme za njega. Brat Lazar prebledeo, beo, kao da nema kapi krvi u sebi. Usta mu se suše, a suze liju. Pomažu maloj Sari, daju joj vodu.Čekali je u školi- Gledaćemo u nebo i videćemo te među anđelima! - zavapila je majka Snežana, dok se otac Dragan držao za kovčeg ćerke.Od tuge i bola devojčice i dečaci koji su nosili slike svoje drugarice, svi u crnim košuljama, tresli su se od plača. Nisu mogli ništa da kažu. Svi su se radovali kad joj je bilo bolje i očekivali su da će je ponovo videti u školskom dvorištu.Na sahrani se moglo čuti da bi devojčica možda bila živa da se blagovremeno reagovalo.Podsetimo, Anastasija je u Pragu izdržala 11 protonskih zračenja, ali zbog pogoršanja bolesti prebačena je u drugu kliniku za onkološke pacijente. Šanse za njen oporavak tada više nije bilo jer je tumor metastazirao. Po povratku, neko vreme je bila na Institutu za majku i dete, a nakon toga u bolnici u Vranju, odakle je otpuštena kući jer je to bila i njena, ali i želja njenih roditelja.

Neizreciv bol... Rodbina i prijatelji ispratili malu Anastasiju
Neizreciv bol... Rodbina i prijatelji ispratili malu Anastasiju

Otac male AnastasijeKRIVIČNE PRIJAVE PROTIV LEKARA!Dragan Trajković, otac male Anastasije, najavljuje krivične prijave protiv svih koji su pogrešili u lečenju, počevši od lekara koji nisu uspeli da postave pravu dijagnozu pa do RFZO, koji je odugovlačio sa slanjem Anastasije u Prag na protonsko zračenje.- Lekari su omanuli na samom početku. U Vranju, umesto da rade biopsiju, oni su je operisali. Niškim lekarima trebalo je 40 dana da postave dijagnozu. Kasnije se ispostavilo da nije bila tačna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track