ZVEZDA SAJMA AUTOMOBILA: Počela prodaja Ikarbusovog autobusa
Foto: Fonet

Na ulicama za nekoliko meseci

ZVEZDA SAJMA AUTOMOBILA: Počela prodaja Ikarbusovog autobusa

InfoBiz -
Ikarbus je predstavio prototip gradskog solo autobusa napravljenog u saradnji s Mercedesom i to je prvi u nizu modela koji naše dve kompanije planiraju da naprave u narednih godinu i po do dve, rekao je direktor Aleksandar Vićentić

BEOGRAD - Prodaja novog Ikarbusovog autobusa IK112 le, koji je napravljen u saradnji sa nemačkim Mercedesom, danas je zvanično počela na sajmu automobila u Beogradu, izjavio je danas generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić i najavio da bi prvi autobusi mogli da se nađu već za par meseci na ulicama Beograda.

Vićentić je naglasio da već postoji veliko interesovanje za taj model, a naročito u zemljama iz okruženja, kao što su Hrvatska i Rumunija.

"Ikarbus na sajmu predstavlja prototip gradskog solo autobusa, koji smo napravili u saradnji sa Mercedesom i to je prvi u nizu modela koji naše dve kompanije planiraju da naprave u narednih godinu i po do dve", rekao je on.

Autobus je prema njegovim rečima namenjen prevozu putnika u gradovima Srbije i regiona. Očekujemo značajnu prodaju i proizvodnju ovog modela IK 112 le, u narednim godinama, dodao je generalni direktor Ikarbusa.

Vićentić je kazao da taj model ima Evro 5 motor, kao i da je u planu izrada i modela sa Evro 6 motorom. On je naglasio da Ikarbus i u saradnji sa Mercedesom pravi autobuse koristeći najnovije tehnologije.

Na sajmu automobila i motorcikala koji je danas otvoren na Beogradskom sajmu Automobilski forum iz Beograda je Vićentiću uručio oskar popularnosti za taj model autobusa za koji "Mercedes" isporučuje samohodnu šasiju, a "Ikarbus" radi nadogradnju, pri čemu je posao podeljen pola-pola.

Za autobus već postoji veliko interesovanje u zemlji i regionu, izjavio je ranije Tanjugu Vićentić, ocenivši da bi u voj godini moglo biti prodato oko 100 primeraka. On je tom prilikom najavio da ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji Ikarbusa i nemačkog automobilskog giganta treba da bude potpisan do kraja marta, što je značajno za Ikarbus, kome je potreban starteški partner.

Vićentić je napomenuo da će se, posle potpisivanja ugovora o saradnji sa Mercedesom, u Ikarbusovoj fabrici u Zemunu zajednički raditi na još šest do sedam novih modela autobusa - gradskih, međugradsjkih, turističkih i kombi vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=zXRMxnVJ3Ss

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track