SVAĐA PRIJATELJA: Na Danilovića prvo pikslom, pa nožem!
Foto: Dado Đilas, Kurir

Dva puta povređen

SVAĐA PRIJATELJA: Na Danilovića prvo pikslom, pa nožem!

Košarka -
Danilović povrede dobio u restoranu "Kafanica"

BEOGRAD - Predsednik košarkaškog kluba Partizan i naš proslavljeni košarkaški reprezentativac Predrag Saša Danilović, primljen je jutros oko pet sati u Urgentni centar u teškom zdravstvenom stanju sa vidljivim povredama stomaka, ruku i glave.

Kako Kurir saznaje, Danilović je izboden nožem u predelu stomaka, a presečena mu je i tetiva palca desne ruke. Danilović je operisan i u stabilnom je stanju, a lekari prate njegovo dalje zdravstveno stanje i postoperativni tok.

Danilovića je ranio njegov blizak prijatelj, vlasnik restorana "Kafanica", Branko Filipović Fido. Nezvanično, njih dvojica su sedeli u istom društvu, a posle verbalne rasprave krenuo je fizički obračun.

Hitna pomoć je, kako je Tanjugu rekla portparolka dr Nada Macura, pritekla u pomoć Daniloviću oko 2,30 časova u ulici Kneza Višeslava, u restoranu "Kafanica", u blizini Više hidrometeorloške škole.

Macura je navela da je Hitna pomoć primila poziv od MUP-a zbog povrede u tuči.

Kako je preneo dežurni lekar, predsednik KK Partizan je po dolasku Hitne pomoći na lice mesta imao posekotinu na glavi, ali ne i ubodne rane. On, kako je rečeno u Hitnoj pomoći, nije želeo da bude odvežen u Urgentni centar, već se vratio u restoran. "Meni nije potrebna Hitna pomoć", rekao je dežurnom lekaru Danilović, navodi Macura.

Portparolka Hitne pomoći navela je da je Danilović verovatno u kasnijim satima zadobio povrede trbuha i ruku, zbog kojih je kasnije prebačen u Urgentni centar.

Kasnije u toku dana direktor Urgentnog centra dr Zlatibor Lončar konstatovao je da je uspela operacija kojoj je Danilović jutros podvrgnut.

Direktor Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović zadobio je teške telesne povrede opasne po život, zbog kojih je hospitalizovan u beogradskom Urgentnom centru, saopštio je direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je na konferenciji za novinare rekao da je Danilović zadobio ubodne povrede u sukobu u jednom kafiću u Košutnjaku.

""Danilović je po našim saznanjima prošao postupak reanimacije i zbrinut je u Urgentnom centru. Policija proverava kako je došlo do sukoba i šta je uzrok svega toga", kazao je Veljović.

Policija je saopštila i da ovaj incident nije ni u kakvoj vezi sa večerašnjim večitim fudbalskim derbijem koji se od 19.30 igra na stadionu Partizana.

PARTIZAN: Najvaćnije je da je zdravlje predsednika kluba stabilnoKošarkaški klub Partizan saopštio je da se predsednik tog kluba Predrag Danilović oporavlja nakon operacije, a košarkaši i stručni štab su mu poželeli brz oporavak."Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović je u ranim jutarnjim satima primljen u Urgentni centar, sa povredama stomaka, glave i ruke. Operisan je i u stabilnom je stanju", navodi se u saopštenju Partizana. "Najvažnije je da je zdravlje predsednika kluba stabilno i da se on oporavlja nakon operacije. Košarkaši kluba iz Humske, stručni štab, uprava, zaposleni i navijači žele Saši Daniloviću brz oporavak", navodi se u saopštenju crno-belih.

dr Zlatibor Lončar (Foto: Tanjug)
dr Zlatibor Lončar (Foto: Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track