SAM NA 11 TONA: Proruski aktivista goloruk krenuo na ukrajinski oklopnjak!
Foto: Printscreen

Kriza u Ukrajini

SAM NA 11 TONA: Proruski aktivista goloruk krenuo na ukrajinski oklopnjak!

Planeta -
Muškarac nervozan zbog akcije bezbednosnih snaga Kijeva prilikom zauzimanja aerodorma u blizini grada Kramatorska goloruk je stao ispred BDM-2 i pokušao da ga zaustavi uprkos tome što smu mu iznad glave fijukali meci

MOSKVA - Na internetu osvanuo je snimak koji je nastao pre nekoliko dana prilikom ukrajinskog desanta i zauzimanja aerodorma u selu Vasiljevka u blizini grada Kramatorska, a koji prikazuje kako goloruki proruski aktivista pokušava da zaustavi borbeno vozilo BMD-2 nakrcan ukrajinskim vojnicima.

Kamera prikazuje proruskog aktivistu, koji je nervozan zbog akcije ukrajinskih bezbednosnih snaga goloruk stao ispred BMD-2 borbenog vozila pešadije koje koriste ukrajinske padobranske jedinice, kao bi sprečio snage lojalne Kijevu da dođu do aerodroma u blizini grada Kramatorska.

Njegova hrabrost se graničila sa ludilom jer vojnici nisu nimalo bili oduševljeni njegovim postupkom pa je jedan od vojnika kalašnjikovom zapucao mu iznad glave nadajući se da će on odustali, ali proruskog aktivistu to nije nimalo pokolebalo već je počeo da se kači po borbeno vozilu pešadije.

Dok se on rvao sa borbenim vozilom, ostali okupljeni stanovnici su burno negodovali zbog ponašanja ukrajinskih padobranskih jedinica pa su i oni bili počašćeni hicima iz automata, ali u vazduh kao opomena da im se sklone sa puta.

Lokalni stanovnici kažu da ovakvo ponašanje ukrajinskih vojnika nisu očekivali da će zapucati na njih jer su im prethodno doneli hranu, a oni su na njih otvorili vatru. Meštani kažu da su im vojnici pre sukoba rekli da idu da čuvaju aerodrome, koji je navodno napala propruska milicija,

U pucnjavi je jedan od meštana ranjen u nogu zbog čega su lekari intervenisali.

Posle incidenta ukrajinski vojnici sa BMD su se na aerodromu pored Kramatorska ukrcali u helikopter i odleteli.

Trud proruskih nenaoružanih aktivista nije uspeo jer su Ukrajinci ubrzo zauzeli aerodorm koji su konstantno nadletali lovački avioni Suhoj Su-27 i MiG- 29, jurišnici Su-25 kao i borbeni helikopteri Mil Mi-24.

http://www.youtube.com/watch?v=reArECvGT3I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track