Samardžić: DSS neće glasati za vladu

Skupština Srbije

Samardžić: DSS neće glasati za vladu

Politika -
Glasaće protiv zakona o ministarstvima i vladi i protiv izbora vlade zbog ukidanja ministarstva za Kosovo i Metohiju

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić rekao je danas da će ova stranka glasati protiv zakona o ministarstvima i vladi, i protiv izbora vlade zbog strateških propusta u mnogim oblastima, a pre svega zbog ukidanja Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Samardžić je, u izjavi novinarima u parlamentu, objasnio da su prioriteti odbrana suvereniteta i teritorijalnog integriteta države, kao i obnova ekonomskog života, a da DSS ne vidi u koalicionom sporazumu i strukturi zakona garancije da će se stanje u tim oblastima poboljšati, zbog čega će glasati protiv vlade.

Šef poslaničke grupe DSS smatra da postoji niz strateških propusta i nejasnoća, od oblasti evropske integracije, pa do Kosova. Uspostavljanjem kancelarije za Kosovo i Metohiju, prema njegovim rečima, biće izvršena upravljačka degradacija u vezi pokrajine.

Prema DSS-u samo jako ministarstvo može da obavlja poslove u vezi Kosova, a ne kancelarija ili drugi niži oblik uprave.

"Smatramo da to nije dobro za zajedničku stvar, za ovaj metež i državni problem Srbije, a to je Kosovo i Metohija. Smatramo da postoji jedina nada da će vlada tokom rada doći do saznanja da samo preko ministarstva može delovati u ovoj oblasti", poručio je Samadržić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track