Samo 1 od 6 Amerikanaca zna gde je Ukrajina, ali većina traži bombardovanje Rusije
Foto: Reuters

Biseri

Samo 1 od 6 Amerikanaca zna gde je Ukrajina, ali većina traži bombardovanje Rusije

Planeta -
Većina anketiranih Amerikanaca veruje da se Ukrajina na zapadu graniči s Portugalijom, na jugu sa Sudanom, na istoku s Kazahstanom i na severu s Finskom

VAŠINGTON - Amerikanci su najgrlatiji u zahtevima da Rusija bude kaženjena zbog pripajanja Krima, ali samo 1 od 6 Amerikanaca zna gde je Ukrajina, izveštava Manki kejdž, blog Vašington posta.

U anketi koja je sprovedena krajem marta od učesnika je traženo da lociraju Ukrajinu na mapi. Rezultati su bili porazni.Samo 1 od 6 ispitanih približno je znao gde se nalazi Ukrajina. Većina smatra da je ona negde u Evropi ili Aziji. Oni koji su je smeštali u istočnu Evropu očigledno su bolje informisani od onih koji misle da je u Brazilu ili u Indijskom okeanu.

Najveći biseri, a ti su u većini, objašnjavali su ispitanicima da je Ukrajina u pojasu koji se na zapadu graniči s Portugalijom, na jugu sa Sudanom, na istoku s Kazahstanom i na severu s Finskom.

Apsurno je to što je baš većina koja nema predstavu gde je Ukrajina najzagriženije zagovara osvetničku vojnu akciju protiv Rusije! Oni su najglasniji u zahtevima da SAD i međunarodna zajednica vojno intervenišu i spreče cepanje te zemlje Ukrajine, koja se nalazi tamo negde u belom svetu, konstatuje se u istraživanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track