SAMO IM BEKAM NEDOSTAJE: Gigs, Skols, Bat i Fil Nevil predvode Mančester junajted
Foto: Reuters

Fergusonove bebe iz 1992.

SAMO IM BEKAM NEDOSTAJE: Gigs, Skols, Bat i Fil Nevil predvode Mančester junajted

Fudbal -
Pored Skolsa, u trenerskom timu će biti i drugi njegovi bivši saigrači iz Junajteda, Niki Bat i Fil Nevil

BEOGRAD - Privremeni trener fudbalera Mančester junajteda Rajan Gigs uvrstio je danas u svoj stručni štab bivšeg saigrača u klubu Pola Skolsa.

Gigs je na klupi Junajteda zamenio Dejvida Mojesa, koji je juče otpušten, posle 10 meseci, zbog loših rezultata.

Pored Skolsa, u trenerskom timu će biti i drugi njegovi bivši saigrači iz Junajteda, Niki Bat i Fil Nevil.

"Lepo je danas u trening kampu videti Pola Skolsa, koji će raditi s Rajanom Gigsom, Nikijem Batom i Filom Nevilom", navodi se na Tviter stranici Mančester junajteda.

Pol Skols i Rajan Gigs iz igračkih dana, Foto: AP
Pol Skols i Rajan Gigs iz igračkih dana, Foto: AP

Gigs

je debitovao za Junajted u sezoni 1990/1991. i do sada je odigrao 962 utakmice i postigao 168 golova. On je prvi na klupskoj listi po broju odigranih utakmica, a iza njega je legendarni Bobi Čarlton sa 758 utakmica. Sa Junajtedom je osvojio 13 šampionskih titula, dve Lige šampiona, Super kup Evrope, svetsko klupsko prvenstvo i Intekontinentalni kup, kao i po četiri FA i Liga kupa i devet trofeja Komjuniti šild. On je jedini fudbaler Junajteda koji je osvojio 13 šampionskih titula, a sa 611 utakmica fudbaler je sa najviše nastupa u Premijer ligi od njenog nastanka. Za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice i postigao 12 golova, a na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine je kao kapiten predvodio selekciju Velike Britanije.

Skols (39) je prošao omladinsku školu Junajteda i celu karijeru je proveo u tom klubu. Za prvi tim debitovao je 1993. godine, odigrao je 718 utakmica i postigao 155 golova. Sa klubom je osvojio 11 šampionskih titula, dve titule u Ligi šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Interkontinentalni kup, tri titule u FA kupu, dve u Liga kupu i pet trofeja Komjuniti šild. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 66 utakmica i postigao 14 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track