ISPOVEST TAKSISTE: Saobraćajci me kaznili dok mi je pištolj bio uperen u glavu!

Mladić iz Novog Sada preživeo pravi horor

ISPOVEST TAKSISTE: Saobraćajci me kaznili dok mi je pištolj bio uperen u glavu!

Crna Hronika -
Kidnapovani Milan Ostojić namerno prošao kroz crveno svetlo da bi ga policajci zaustavili i spasli, ali su mu oni napisali prekršajnu prijavu

NOVI SAD - Bilo, ne ponovilo se.Novosadski taksista Milan Ostojić preživeo je pravu dramu kad mu je u kola ušao otmičar i uz pretnju pištoljem prisilio da ga odveze do tridesetak kilometara udaljenog Žablja. Da bi privukao pažnju policije i upozorio ih na otmičara, Milan je namerno prošao kroz crveno svetlo na semaforu, ali policajci to nisu shvatili i umesto da ga spasu od otmičara, oni su Ostojiću napisali prekršajnu prijavu.Ostao prisebanOstojić kaže za Kurir da je sve počelo kad je dobio poziv da preuzme stranku u Ulici Koste Mirosavljevića.- Tamo mi je prišao mladić i rekao da mu više ne treba vožnja, pa sam se vratio na stajalište. Posle nekoliko minuta, došao je mlađi brat prvog momka, seo na mesto suvozača i rekao mi da se vratim na prvu adresu - prepričava detalje drame Ostojić.Međutim, pre nego što su došli do Ulice Koste Mirosavljevića, mladić je rekao Ostojiću da stane. Izašao je iz vozila i iz gomile kamenja izvadio pištolj!- Prestravio sam se, ali sam nastavio da vozim kao da ništa nisam primetio - priča taksista.Čim je ušao u Temerinsku ulicu, Milan je primetio policijski automobil. Otmičar iza njega se tada uspaničio i izvadio pištolj iz dukserice.- Uperio je oružje u mene i naredio mi da nastavim da vozim u Žabalj. Na uglu Primorske i Temerinske ugledao sam patrolu saobraćajne policije i namerno prošao kroz crveno svetlo da bi im privukao pažnju - kaže Milan.Saobraćajci ga juriliPatrola je odmah krenula za njim s upaljenom rotacijom!- Rekli su mi da sam napravio prekršaj, a ja sam počeo da ih ubeđujem da to nije tačno kako bih dobio na vremenu. Međutim, ništa nisu primetili, nego su mi napisali prekršajnu prijavu i dali da je potpišem! Hteo sam da im napišem na papiru da sam otet i da otmičar ima pištolj, ali su mi oni zapisnik dodali u kola, tako da nisam smeo to da uradim jer bi otmičar video šta sam napisao. Ko zna, možda bi tada pobio i policajce i mene - ispričao je taksista.Sve to vreme otmičar je držao pištolj uperen u Milana.- Policajci su mi ponudili da pozovu drugo vozilo kako stranka ne bi čekala, ali nisam to prihvatio jer nisam znao kako će kidnaper reagovati. Umesto toga, produžio sam do Žablja, gde je, na kraju, otmičar istrčao iz vozila i pobegao - ispričao je Ostojić.

Nenad Ljubišić
Nenad Ljubišić

U policiji kažu da je Ostojić, umesto potpisa, mogao da napiše da je otet
U policiji kažu da je Ostojić, umesto potpisa, mogao da napiše da je otet

Prijava ostajeKad je opasnost prošla, Milan je otišao u saobraćajnu policiju, gde su mu rekli da nisu mogli ni da naslute šta se dešava!- Najgore je što mi na kraju nisu poništili prekršajnu prijavu iako su imali dojavu da se nešto čudno dešava na adresi na kojoj je otmičar ušao - rekao je razočarani Milan Ostojić.

Sindikat: Policajci postupili pravilno!Policijski službenici postupili su u skladu sa Zakonom o policiji i Zakonom o bezbednosti saobraćaja, tvrdi Nenad Ljubišić, predsednik sindikalne grupe Sindikata srpske policije Novi Sad.- Oni su uočili prekršaj i krenuli za vozilom. Zaustavili su ga, od vozača uzeli dokumenta i sačinili zapisnik. Za taj prekršaj podnosi se prijava i vozač čeka sudski poziv. Vozač je zapisnik potpisao, a što se tiče primedbe, nju unosi policajac kad mu lice saopšti šta je primedba. U ovom slučaju nikakvih primedbi nije bilo - rekao je Ljubišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track