VOZILO GSP NA TROTOARU: Autobusu otkazala elektronika, dvoje povređenih!
Foto: KURIR

Za dlaku izbegnuta tragedija

VOZILO GSP NA TROTOARU: Autobusu otkazala elektronika, dvoje povređenih!

Beograd -
Prema poslednjim informacijama nesreća se dogodila kada je vozaču otkazala elektronika u autobusu pa je on umesto u desno skrenuo u levo kako bi izbegao veću tragediju i na taj način usporio brzinu autobusa
1 / 4 Foto: KURIR

BEOGRAD - U saobraćajnoj nesreći u centru Beograda danas popodne lakše su povređene dve osobe, vozač i slučajni prolaznik.

U policiji je rečeno da se autobus na liniji 511 oko 16.40 popeo na trotoar u Nemanjinoj ulici i udario u zgradu Hotela "Beograd".

Saobraćaj je usporen zbog udesa, a na mestu udesa su i dvoja kola hitne pomoći. Postoje dve verzije kako je došlo do nesreće.

Prema prvoj verziji nesreća se dogodila kada se vozaču autobusa na liniji 511 koji se kretao sa okretnice zaglavio gas, pa je on umesto da skrene u desno iznenada skrenuo u levo popeo se na trotoar i udario u obližnju tendu i pešaka koji se tu zatekao, sazanje Kurir. U ovoj nesreći oštećena su i tri vozila kao i drvo.

Prema drugoj verziji nesreća se dogodila kada je vozač izgubio kontrolu nad elektornikom u autobusu, a da bi izbegao veću tragediju sa puno povređenih pešaka on je umesto u desno skrenuo u levo nadajući se da će uzbrdica smanjiti brzinu autobusa. Tom prilikom on je udario tri vozila, a onda je bio odbačen ponovo na levu stranu kolovoza gde je udario tendu ćevabdžinice i priklještio pešaka.

Pravo je čudo da nije bilo dosta nastradalih ljudi, kao i da je povređeni pešak ostao živ. Prema nekim nepotvrđenim informacijama navodi se da je možda vozaču autobusa pozlilo.

Povređeni vozač je izvučen iz smrskanog autobusa, sa okrvavljenom glavom. Povređeni su kolima Hitne pomoći prebačeni u Urgentni centar.

Prema prvim informacijama vozač i pešak su na sreću lakše povređeni. Vozač ima rasekotine po glavi ,a pešak povredu stomaka i nogu i oni se trenutno nalaze na dijagnostici.

http://www.youtube.com/watch?v=uPJnWL47tsY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track