Šapić: Nismo mi krivi Tadiću za poraz

Šapić: Nismo mi krivi Tadiću za poraz

Politika -
Predsednik beogradskog odbora DS neće biti kandidat za potpredsednika stranke jer mu se ne sviđa atmosfera koja se stvorila u javnosti

BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Šapić odbacio je optužbe lidera partije Borisa Tadića da je taj odbor kriv za njegov poraz na predsedničkim izborima, navodeći da očekuje da će većina opštinskih odbora podržati Dragana Đilasa za predsednika stranke.

"Ja zaista ne znam zašto je predsednik Tadić nezadovoljan svojim lošim rezultatima na izborima na kojima su ljudi glasali za njega imenom i prezimenom i zašto smo mi kao stranka koja je u Beogradu dobila 35 odsto glasova, krivi što je Tadić dobio mnogo procenata ispod", rekao je Šapić.

Šapić je potvrdio da je odlučio da ne bude kandidat za potpredsednika DS-a jer mu se ne sviđa "atmosfera koja se stvorila u javnosti, a pre svega u DS-u u poslednjih petnaestak dana, a to je da je najvažnije ko će šta da bude u stranci, a ne kako će DS da izgleda nakon 10. novembra".

O tome je Šapić prvo obavestio Đilasa koji, kako je kazao, nije bio preterano zadovoljan tom odlukom. Šapić je naveo da očekuje da će većina opštinskih odbora u centralnoj Srbiji i Vojvodini podržati kandidaturu Đilasa za predsednika stranke i da će gradonačelnik Beograda to prihvatiti.

"Način na koji smo radili u Beogradu i na koji Đilas vidi funkcionisanje stranke je pravac kojim treba da ide DS u budućnosti. Stranci su jednostavno potrebne reforme", naglasio je Šapić za Politiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track