7 RANJENO U SARAJEVU: Ovo je Nikola Džamonja (26) za kojim policija traga
Foto: Facebook

Dvojica napadača pucali po gostima u kafiću Kuća

7 RANJENO U SARAJEVU: Ovo je Nikola Džamonja (26) za kojim policija traga

Crna Hronika -
Policija sumnja da iza pucnjave stoji Nikola Džamonja, a da je meta napada vlasnik lokala Almedin Ćato, koga je Džamonja već jednom ranio

SARAJEVO - Sedmoro je povređeno u pucnjavi koja se sinoć dogodila u kafiću u sarajevskom naselju Dobrinja.

Sedam osoba je povređeno u sinoćnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Dobrinja, a policija ima saznanja da se u vezu sa ovom pucnjavom može dovesti Nikola Džamonja, poznat po činjenju više krivičnih dela, potvrdio je porparol sarajevske policije Irfan Nefić.

Pucnjava se dogodila u ulici Šukrije Pandže b.b, u kafiću "Kuća". U objekat su, navodno, ušla dvojica napadača koja su počela nasumično da pucaju iz pištolja i automatske puške.

Policija sumnja da iza pucnjave stoji Nikola Džamonja (26), a da je meta napada vlasnik lokala Almedin Ćato, koga je Džamonja već jednom ranio, a koji, prema prvim informacijama, u vreme napada nije ni bio u objektu.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog dela, policija je u vezu sa pucnjavom, osim Džamonje, dovela i N. A. (20) iz Bijeljine.Ćato i Džamonja su već neko vreme u sukobu, a protiv Džamonje se vodi sudski proces zbog ranjavanja Ćate u aprilu prošle godine. Zanimljivo je da je Džamonja pucao i pre nekoliko meseci i da je od tada u bekstvu. Tada je Džamonja pred kafićem Prego na Dobrinji iz pištolja ranio Emira Hodžića (24) i pobegao, a to su samo neka od njegovih krivičnih dela. Ćato je policiji poznat odranije, a prije nekoliko dana je uhapšen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja. U bijegu pred policijom Ćato je odbacio pištolj sa okvirom i pet metaka, koji je pronađen i zaplijenjen.Policija je navela da je pet osoba povređeno vatrenim oružjem, jedna osoba krhotinama stakla, dok je jedna osoba zadobila povredu nakon pada.Od sedam povređenih osoba, četiri su otpuštene nakon lekarskog tretmana u bolnici, dok su tri osobe, koje su zadobile prostrelne rane, zadržane u bolnici Koševo, na Klinici za traumatologiju i ortopediju. "Oko 23 sata u bolnicu su dovezeni K. B. (26) koji je imao ranu na glavi i prostrelne rane celom dužinom leve ruke, S. D. (50) sa prostrelnom ranom levog stopala, i A. C. sa prostrelnom ranom leve natkolenice. Svi su zadržani na Klinici za ortopediju i traumatologiju", rekla je portparolka bolnice Koševo Biljana Jandrić.

Foto: RTS
Foto: RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja