SARAJEVSKA TV: Kosmajac dobio i državljanstvo BiH!
Foto: Kurir Štampano

Narko diler ima kolekciju pasoša

SARAJEVSKA TV: Kosmajac dobio i državljanstvo BiH!

Društvo -
Kako navodi FTV, u potvrdi Kosmajca kao mesto boravka navedeno je Trebinje, sa ulicom Vinogradska b.b, a taj medij je došao do saznanja da mu je 2009. izdat rodni list u BiH, i da je dobio biometrijski pasoš

SARAJEVO- Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko dilera u zemlji, kako je večeras javila federalna televizija BiH (FTV), nezakonito je stekao i državljanstvo BiH, putem falsifikovane potvrde o mestu prebivališta koja datira iz 1994.

Kako navodi FTV, u potvrdi Kosmajca kao mesto boravka navedeno je Trebinje, sa ulicom Vinogradska b.b, a taj medij je došao do saznanja da mu je 2009. izdat rodni list u BiH, i da je dobio biometrijski pasoš. Prema dostupnim podacima sa graničnog prelaza između Srbije i BiH, Kosmajac je poslednji put ušao u BiH 2010. godine.

Podgorički mediji u utorak su preneli da je Kosmajac, koji je krajem prošle nedelje pobegao iz Srbije u Crnu Goru, napustio tu zemlju.

Kosmajac je, pošto ga je Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji, otišao u Crnu Goru, u koju je ušao sa ličnom kartom Slovačke, potvrdila je ranije Uprava policije Crne Gore.

Pozivajući se na izvore iz policije, dnevnik Dan je objavio da je Kosmajac napustio Crnu Goru u noći između nedelje i ponedeljka, kao i da policija pretpostavlja da je otišao u BiH. Kosmajac ima i slovačko državljanstvo od 13. septembra 2004.

Kako danas prenosi federalna.ba ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je da je "neko u Slovackoj uzeo novac" kako bi narko-diler Dragoslav Kosmajac dobio slovačko državljanstvo.

Lajčak je za slovačke medije ocenio da je sramota što mnogi narko-dileri s Balkana imaju slovačko državljanstvo, navodeći kao primer Darka Šarića kome se u Beogradu sudi za šverc kokaina iz Latinske Amerike, i Albanca s Kosova Bakija Sadikija, osuđenog za šverc heroinom.

"Kako je moguće da su svi ovi ljudi kupili slovački pasoš? Ne sumnjam da je neko za to uzeo ogroman novac", rekao je Lajčak. Vlasti Slovačke sada ispituju da li je dokumentacija Kosmajca za dobijanje pasoša te zemlje bila ispravna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track