Saša Ilić: Nećemo se braniti u derbiju za titulu

Partizan sačuvao višak

Saša Ilić: Nećemo se braniti u derbiju za titulu

Fudbal -
Kapiten ekipe u Kragujevcu potvrdio da je ključni čovek Partizana

Kad je teško, tu je Ilić kapiten!Novim pogotkom u crno-belom dresu kapiten Partizana Saša Ilić još jednom je potvrdio da aktuelni šampion s njim i bez njega nije isti tim. - Pobeda je jedino što se pamti, mada smo svesni da u pojedinim trenucima meča u Kragujevcu nismo igrali dobro. Radnički je tim koji se bori za opstanak i znali smo da nećemo lako doći do bodova. Na kraju smo ostvarili primarni cilj i okrećemo se utakmici protiv Crvene zvezde - kaže Ilić i nastavlja:- U derbiju nema favorita i svaki je poseban na svoj način, dok ovaj ima tu težinu da može da odluči šampiona. Naravno, ne teoretski, ali pobednik će praktično biti na korak od titule. Odigrao sam mnogo derbija u karijeri i znam da tada trenutna forma, položaj na tabeli, to što ste nedelju dana ranije igrali sjajno ili možda bili katastrofalno loši ne znači ništa. Mi smo možda u blagoj psihološkoj prednosti jer imamo dva boda viška, ali nećemo se braniti, nego ćemo pametno i strpljivo čekati svoju šansu - kaže Ilić.(K. R.)

Tajlanđani pevaju partizanuNavijači tajlandskog prvoligaša Muangtonga otpevali su pesmu navijača Partizana „O Partizane, volimo te srcem svim“ u čast svog trenera Slaviše Jokanovića. Srpski trener je u februaru 2012. preuzeo Muangtong, a sa ovim klubom osvojio je nacionalni šampionat prošle godine. Muangtong se posle 10. kola u nacionalnom prvenstvu nalazi na prvom mestu na tabeli sa 25 bodova, a igra i u Ligi šampiona Azije.

Stadion: Čika Dača; Gledalaca: 8.000; Sudija: Dejan Santrač(Pavliš) Strelci: 0:1 Saša Ilić (68.) Žuti kartoni: Marić, Otašević,Tintor (Radnički 1923) - Stanković, Ilić, Ivanov, Šćepović (Partizan). Crveni kartoni: Stanković (Partizan)RADNIČKI 1923: Čančarević 6,Pavlović 5, Marić 5.5, Tintor 5, Otašević 5.5, Petrović, Petronijević 5, Fejsa 5, Beljić 5 (od 70. Đuričković 5), Milošković 5.5, Spalević 5(od 76. Milovanović 5).Trener: Dragoljub Bekvalac.PARTIZAN: Stojković 5.5,Pauljević 5 (od 29. Stanković 5), Lazevski 5, Miljković 5.5, Ivanov 5.5, Smiljanić 5, Jojić 5 (od 61.Luka 5.5), Ilić 6, Marković 6 (od 85. Marković), Šćepović 5.5, Mitrović 5.Trener: Vuk Rašović.

Večeras šampionska izložba♦ Fudbaleri Partizana juče su imali slobodan dan, novi trening zakazan je za danas u 15 časova, a večeras ekipa ima obavezu da se pojavi na klupskoj izložbi u galeriji „Progres“. Reč je o svečanosti na kojoj će biti predstavljene sve do sada osvojene titule crno-belih, kojih je 24, a u Humskoj veruju da će i ove godine osvojiti šampionat, čime bi se po broju tih trofeja izjednačili sa Crvenom zvezdom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track