Saša Lošić: Zbog devojaka sam postao muzičar!

Intervju

Saša Lošić: Zbog devojaka sam postao muzičar!

Stars -
Kada je obelodanjeno da nam je prvi album "Soldatski bal" prodat u milionskom tiražu, roditelji naših devojaka pitali su i dalje svoje ćerke čime im se bave momci, ispričao je Loša

Sarajevska pop grupa "Plavi orkestar" biće zvezda treće večeri "Bir festa" na beogradskom Ušću, u petak 15. avgusta. Bend predvođen osnivačem i pevačem Sašom Lošićem Lošom veoma je vezan za srpsku prestonicu.

Upravo su u njoj, daleke 1985. godine na stadionu "Tašmajdan", održali koncert za pamćenje i shvatili da im se nešto prelepo sprema u karijeri. Svi u bendu bili su tada na prvoj godini fakulteta i na "Tašmajdanu" im je postalo jasno da su krenuli na put bez povratka u školsku klupu.

Na pitanje da li je ikada zažalio što se odrekao fakultetske diplome, Loša odgovara:

"Kada je obelodanjeno da nam je prvi album "Soldatski bal" prodat u milionskom tiražu, roditelji naših devojaka pitali su i dalje svoje ćerke čime im se bave momci. U to vreme muzika se nije doživljavala kao posao od kojeg se može živeti. Mit da se, ipak, može zaraditi svirajući razbilo je "Bijelo dugme", a onda je "Orkestar" krenuo za njima. Studirao sam dizajn na Likovnoj akademiji, Admira i Samira Ćeremidu mama je upisala na medicinu, a Mladen Pavičić Pava učio je ekonomiju. Svi smo uredno dali ispite iz prve godine, ali kada nas je "Suada" vinula među zvezde - učenju smo rekli zbogom. Pokušao sam kasnije vanredno da završim fakultet, ali mi je dekan rekao: "Lošiću, mikrofon ne ide sa četkicom. Odlučite se." Želeo sam zbog devojaka da postanem neko, a najbrži put do uspeha bila je muzika", ispričao je Loša i otkrio da li se danas može živeti od muzike.

Bend je uradio sa pevačicom Draganom Mirković duet, a kako kaže, na pitanje da li postoji još neka folk pevačica sa kojom bi udružili snage, Loša odgovara:

"Sarađivao sam sa cenjenim pevačima narodne muzike, kao što su Šaban Bajramović i Halid Bešlić. Bila mi je velika čast kada je Zvonko Bogdan izrazio želju da obradi pesmu "A ti se nećeš vratiti", koju sam napisao sa Bajagom. Tako da sada kada odem u kafanu, dočekaju me tamburaši sa tih nekoliko pesama koje su ušle u narod. Za sto godina niko se neće sećati ko je napisao "Bolje biti pijan nego star" i "Iznad Tešnja zora sviće". To mi je najveći kompliment".

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track