SASLUŠANJE: Dulić krivicu svalio na Drobnjaka

Hapšenje Olivera Dulića

SASLUŠANJE: Dulić krivicu svalio na Drobnjaka

Politika -
Bivši ministar ponovio da nije kriv i da je Zoran Drobnjak trebalo da proceni da li „Nuba invest“ može da uradi posao

BEOGRAD - Dulić pušten, istraga se nastavlja!Oliver Dulić, bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja, posle četvorosatnog saslušanja pred Specijalnim tužilaštvom, pušten je juče da se u nastavku postupka brani sa slobode! Dulić je bio raspoložen za saradnju i detaljno je odgovorio na svako postavljeno pitanje zamenika tužioca.- Bio je smiren i detaljno i opširno odgovarao na svaki navod krivične prijave koji ga tereti - kaže izvor Kurira. Prema rečima izvora Kurira bliskog istrazi, Dulić je ponovio da nije kriv.- On nije sporio da su dozvole za posao postavljanja optičkih kablova dodeljene „Nuba investu“ i da je to možda urađeno po „ubrzanoj proceduri“, u smislu da nije bilo tendera. On smatra da oni time nisu bili privilegovani niti su dodatno nezakonito profitirali od tog posla. Rekao je da nikome nije izdavao naređenja da „progleda kroz prste“ „Nuba investu“ - kaže sagovornik Kurira blizak istrazi. Kako navodi, Dulić je indirektno ukazao na direktora JP „Putevi Srbije“, osumnjičenog Zorana Drobnjaka, kao čoveka koji je trebalo da ustanovi da li „Nuba invest“ može da uradi posao ili ne.Dulić je u sud doneo i dokaze - dokumenta koja po njegovom mišljenju idu u prilog tvrdnjama koje je izneo. Posle saslušanja Dulić je pušten kući, a nije mu zabranjeno ni da napušta zemlju.Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal, izjavio je juče da nije bilo predloga da se Oliveru Duliću odredi pritvor.

Tomažiču Vlada dala srpsko državljanstvoRasto Tomažič, vlasnik firme „Nuba invest“, odlukom srpske vlade upisan je u knjigu državljana Srbije još u aprilu, mesec dana nakon što je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu zbog zloupotreba u izgradnji magistralne mreže optičkih kablova. Predlog da Tomažič dobije državljanstvo dao je Nebojša Ćirić, bivši ministar ekonomije.

Dulić: Ajte vi prvi!Dulić se juče oko 11.20 časova sa svojim advokatom uputio ka zgradi Specijalnog suda u Beogradu. Izlazeći iz svog strana, Dulić je bio prilično iznerviran pa se novinarima obratio sledećim rečima:- Zdravo svima! Ajte vi prvi, da stignete pre mene.Saslušanje je bilo zakazano za 12 časova, a pošto su stigli nešto ranije, svratili su u obližnju kafanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track