Saslušavaju Mladića o zločinima Nasera Orića

Crna Hronika

Autor:

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da će tražiti dozvolu od Tribunala u Hagu da sasluša haškog optuženika Ratka Mladića o zločinima koje su muslimanske snage pod kntrolom Nasera Orića počinile nad srpskim civilima i zarobljenicima u istočnoj Bosni.

Ratko Mladić, ratni zločini, Naser Orić, civili, Istočna Bosna

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da će tražiti dozvolu od Tribunala u Hagu da sasluša haškog optuženika Ratka Mladića o zločinima koje su muslimanske snage pod kntrolom Nasera Orića počinile nad srpskim civilima i zarobljenicima u istočnoj Bosni.

Kako je saopšteno, oni će tražiti dozvolu od sekretarijata Tribunala u Hagu da se Mladić sasluša o zločinima koje su muslimanske snage počinile u periodu od aprila 1992. do juna 1995. godine.

Događaji koje Tužilaštvo za ratne zločine istražuje nisu obuhvaćeni optužnicom koju je Tribunal u Hagu podigao protiv Nasera Orića, ističe se u saopštenju, radi se o lokacijama od Zvornika do Skelana i okolini Srebrenice. Takođe, uključena su i mesta Fakovići, Hajvaz, Zalazje, Ilino brdo, Crni vrh, Šekovići, Bratunac, Kravica, Kragljivade, Konjević polje, Glogovo polje i druga.

Haški tribunal je 3. jula 2008. godine pravnosnažno oslobodio krivice ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića za zločine nad Srbima u tom gradu počinjen 1992. i 1993. godine, piše u saopštenju. Apelaciono veće Tribunala, kako je saopšteno, time je preinačilo prvostepenu presudu, izrečenu u leto 2006. godine kojom je Orić bio proglašen krivim i osuđen na dve godine zatvora što nije sprečio zločine nad Srbima.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (43)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • ZA SVA VREMENA

  ZA SVA VREMENA

  Dobro si se naslovio Ludi Milojko, ne bih ja nista dodavao, vidi se po tvom komentaru pri kojem si ti stepenu intelekta.

  100 Odgovori 
 • Crnogorac

  Crnogorac

  Bio sam mlad oficir RATKO mi je bio komandant kada nas je država ostavila na cjedilu,ovakvi se u srpskom i crnogorskom narodu rijetko rađaju ali se rode baš kad zatreba dođu uđu u istoriju i tu ostanu a ovi koji ih hapse i koji im sude na zemlji budu privremeno i tu se njhova priča završava.Srećno GENERALE.

  68 Odgovori 
 • |Moskva

  |Moskva

  A sta je cekalo do sada Tuzilastvo za ratne zlocine. I bez Mladica se znalo i zna se, sta su horde i mudzahedini Nasera Orica radili srpskom narodu. Ali NE to nije vazno... Jer su srbi u pitanju. Sram da vas bude.

  63 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Dutch_pro

  Dutch_pro

  ..nasli ste pravog co''eka za tako nesto,..sszar NE-vidite da je ovu Srpsku taktiku svak skuzio i ona NE-pije vodu,...

  -3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Andrej Vučić može sam po službenoj dužnosti da pokrene postupak kontrole Saša Janković

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!