SATELITSKI SNIMAK DOKAZAO: Petra Cvijić oborila pešaka van prelaza

Suđenje voditeljki RTS za udes

SATELITSKI SNIMAK DOKAZAO: Petra Cvijić oborila pešaka van prelaza

Crna Hronika -
Zbog toga što se dva veštačenja bitno razlikuju, sudsko veće naložilo novu ekspertizu udesa u kojem je 9. januara 2012. poginuo Slobodan Bajić (73)

BEOGRAD - Treći ekspert valjda će otkriti šta se dogodilo!Petra Cvijić vozila je brzinom od 50 do 57 kilometara na sat i pešaka je udarila 7,3 metra izvan pešačkog prelaza!Ovo je u utorak u Prvom osnovnom sudu izjavio sudski veštak Stojan Stojanović, dodavši da je veštačenje obavio na osnovu raspoloživih dokaza u predmetu i da on nije odlazio na mesto nesreće, u Vodovodsku ulicu.- Veštačenje sam uradio na osnovu iskaza svedoka, povreda koje je pešak zadobio, oštećenja na automobilu, zaustavne pozicije „opela“ i ostalih dokaza, među kojima su stakla od farova na pešačkom prelazu, kao i kapa pešaka. Koristio sam i satelitski snimak i nisam izlazio na lice mesta - rekao je veštak.Stojanović je naveo i da je telo pokojnog Slobodana Bajića letelo oko 9,5 metara i da je palo na pešački prelaz.- Automobil je odbacio telo i, dok je Bajić još bio u vazduhu, Petra Cvijić je kolima prošla ispod njega - objasnio je Stojanović.Nakon svedočenja Stojanovića, sudija Olivera Đurić je naložila superveštačenje, budući da se nalaz Stojanovića bitno razlikuje od nalaza veštaka koje je koristilo tužilaštvo.- Nalaz veštaka Stojanovića sadrži određene manjkavosti, koje nisu otklonjene ni njegovim svedočenjem, pa iz tog razloga sud poverava superveštačenje Institutu „Kirilo Savić“ - rekla je sudija Olivera Đurić.

Nastradali Slobodan Bajić
Nastradali Slobodan Bajić

Petra svakako krivaIzvor Kurira iz beogradske Palate pravde navodi da će superveštačenje dati konačnu reč o tome da li je pešak bio na prelazu, kako se navodi u optužnici, ili van njega.- Čak i ukoliko se utvrdi da je pešak bio van prelaza, to ne isključuje krivičnu odgovornost Petre Cvijić jer je ona morala da preduzme sve radnje i da izbegne da do ovakvog ishoda dođe - kaže sagovornik Kurira.

Rekonstrukcija događaja - Sporne stavke iz nalaza veštakaKapa nađena na licu mesta korišćena je kao dokaz prilikom veštačenja. Porodica Bajić tvrdi da ona nije pripadala Slobodanu.Staklo - staklići polomljenog fara nađeni su na pešačkom prelazu. Reč je o maloj količini i o tragovima koji mogu da se prenose.Lice mesta - veštak Stojanović nije izlazio na mesto nesreće, već je koristio satelitski snimak za nalaz i mišljenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track