SAUČEŠĆE MSP: Srbija deli bol Izraela
Foto: Reuters

Ministarstvo spoljnih poslova

SAUČEŠĆE MSP: Srbija deli bol Izraela

Politika -
Tela trojice izraelskih tinejdžera, otetih 12. juna na Zapadnoj obali, pronadjena su u ponedeljak u polju ispod gomile kamenica nedaleko od Hebrona, a juče su sahranjena

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije izrazilo je najdublje saučešće porodicama ubijenih izraelskih tinejdžera Naftali Frankela, Gilada Šaara i Ejala Jifraha.

"Građani Srbije dele zabrinutost i bol građana Izraela povodom mučkog ubistva tinejdžera. Izražavamo nadu da će počinioci ovog gnusnog zločina biti otkriveni i privedeni licu pravde", saopštio je MSP.

Ministarstvo je, takoĐe, apelovalo na sve aktere u Izraelu i Palestini da ulože maksimum napora i ispolje potrebnu uzdržanost kako ova tragedija ne bi dodatno destabilizovala Bliski istok, zaključuje se u saopštenju. Tela trojice izraelskih tinejdžera, otetih 12. juna na Zapadnoj obali, pronadjena su u ponedeljak u polju ispod gomile kamenica nedaleko od Hebrona, a juče su sahranjena.

Devetnaestogodišnji Ejal Jifrah i dvojica šesnaestogodišnjaka Gilad Šaar i Naftali Frenkel poslednji put su viđeni kako stopiraju kasno uveče na putu kući iz verske škole u području bloka jevrejskih naselja Guš Ecion.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track