Savetnik predsednika Nikolića isteran sa Kosova

nova provokacija iz Prištine

Savetnik predsednika Nikolića isteran sa Kosova

Politika -
Marko Đurić je želeo da poseti monahe i građane Gračanice, a jake snage kosovske policije su mu presrele vozilo i sprovele ga do Merdara

BEOGRAD - Kosovska policija prekinula je danas posetu savetnika predsednika Srbije Marka Đurića Gračanici i pod stražom ga sprovela do prelaza Merdare sa centralnom Srbijom, saopštio je danas Kabinet predsednika Srbije.

U saopštenju se navodi da je reč o novoj provokaciji Prištine. "Očigledno je da je incident, za koji su isključivi krivci privremene vlasti u Prištini, još jedan pokušaj da se pred nastavak pregovora zastraši nealbansko stanovništvo koje živi na Kosovu i Metohiji", saopštio je Kabinet predsednika. Zbog toga je neophodno da međunarodne organizacije, koje su prisutne na Kosovu i Metohiji, "obavljaju svoje dužnosti u skladu sa mandatom i ukažu jasno i nedvosmisleno privremenim vlastima u Prištini da više neće dozvoliti nikakve provokacije usmerene prema Republici Srbiji i njenim građanima", navodi se u saopštenju.

Đurić je, dodaje se, želeo da poseti monahe i građane Gračanice, a jake snage kosovske policije su mu "presrele vozilo", sprovele do Merdara i tako "nasilno prekinula" posetu. "Iako je ova poseta bila uredno prijavljena Euleksu i nije imala politički karakter, privremene vlasti u Prištini su demonstrirale silu i nepotrebno uputile još jednu provokaciju Republici Srbiji", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track