SAVIĆ SAMOUVEREN: Posle Svetske lige, jurišamo na sve
Foto: Dado Đilas

Vaterpolo

SAVIĆ SAMOUVEREN: Posle Svetske lige, jurišamo na sve

Ostali sportovi -
Moj prvi trofej? Ne znam šta da kažem, divan je osećaj, rekao je selektor Srbije

Vatepolisti Srbije sedmi put u istoriji osvojili su zlato u Svetskoj ligi.

Izabranici selektora Dejana Savića savladali su u finalu turnira koji je odigran u Čeljabinsku, Mađarsku rezultatom 12:7. Srpski delfini podeliće 100.000 dolara, koliko sleduje pobednicima.

Selektor Dejan Savić je posle meča istakao:

"Izuzetno rivalstvo dve ekipe , finale je bila šansa da osvojimo trofej. Naša najbolja igra na turniru. Neverovatna odbrana, velika želja za pobedom. Silan motiv se video u bazenu. Moj prvi trofej? Ne znam šta da kažem, divan je osećaj. Sada jurimo takve medalje i na važnijim takmičenjima", rekao je Savić.

Nije bilo dileme oko iskhoda ?

"Imali smo period slabog igrača više u trećem delu. Posle smo probili golovima iz igre i sve je došlo na svoje mesto", dodao je on.

Tibor Benedek selektor Mađara, čestitao je Srbiji:

"Srbija je spremnija u ovom trenutku od nas. Pokušali smo ali su jednostavno bili bolji, konkretniji i zasluženo su pobedili"

Kapiten Srbije Vanja Udovičić je rekao: "Velika pobeda, zasluženo smo prvi. Uvek je dobro kada slavite protiv Mađara. Dokazali da uz jedan drugačiji sistem igranja i sa jakim treningom i uz možda neadekvatne uslove smo uspeli da pobedimo što pokazuje kvalitet ekipe. Imali stabilnost i što je najbitnije sigurnost koju nismo gibili i kada smo bili u minusu. Drago mi je da su se mladi igrači nametnuli i na pravi način zamenili Duška i Andriju. Pehar je uvek mač sa dve oštrice. Ovo je jedan od turnira, slede pripreme i moramo da se koncentrišemo na ono što nam predstoji. Treba biti zadovoljan. Moja sedma Svetska liga, radovaćemo se večeras a od sutra opet po starom".

Golgeter Filip Filipović je istakao:

"Izuzetno smo trenirali i igra je bila u drugom planu. Ali kada se igra finale nema umora, dajete sve od sebe. Mi smo uspeli u svakom pogledu da budemo boji od Mađara od odbrane koja je bila na visokom nivou do napada jer nije lako dati takvoj ekipi 12 golova. Idemo dalje, ovo je samo prolazna stanica na putu za Barselonu".

Dušan Mandić ima dupli razlog za slavlje

"Pehar mi je najlepši poklon za rođendan".

Nikola Rađen je iskoristio priliku da čestita selektoru:

"Četvrta titula za redom. Klub i reprezentacija. Šalu na stranu. Bitna je pobeda zbog susreta na Svetskom prvenstvu. Čestitke Saviću na sjajnom početku. Verujem da ćemo ovu sjajnu atmosferu da iskoristimo da još više napredujemo".

Slobodan Nikić ističe dobru igru našeg tima:

"Odlična igra. Mađari nisu mogli da pariraju danas. Lep osećaj je pobeda pet razlike. Idemo dalje. Nije bilo neizvesnosti. Ni Crna Gora ni Madjari nisu mogli da dobiju. Naša odbrana je bila na visokm nivou. To je dogovor jer imaju odlične šutere i to je bilo rešenje za pobedu. Zaustavili smo im igrača više".

Centar Živko Gocić je rekao:

"Došli smo da iskoristimo turnir za pripreme i zeli prvo mesto. Na dobrom smo putu. Odlična utakmica u finalu. Možda su krili neke stvari za Barselonu ali ni mi nismo sve pokazali. Igrali smo bez bitnih igrača Pijetlovića i Prlanovića ima još prostora za napredak u igri".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track