GODIŠNJICA UJEDA: Pre godinu dana prgavi Suarez je ugrizao Ivanovića

Sećanja

GODIŠNJICA UJEDA: Pre godinu dana prgavi Suarez je ugrizao Ivanovića

Fudbal -
Na današnji dan dogodio se jedan od najbizarnijih događaja u novijoj istoriji fudbala

Ljubitelji fudbala, i svi koji generalno prate sport na ovim prostorima, lako će se setiti događaja od pre tačno godinu dana. Na ovaj dan, prošle godine, Luis Suarez je ugrizao za ruku Baneta Ivanovića u premijerligaškom duelu fudbalera Liverpula i Čelsija.

Od tog trenutka, mnogo toga se promenilo.

U pomenutom duelu igranom na "Enfildu" rezultat je bio 2:2 a Urugvajac je bio u centru pažnje. Golove za goste postigli su Oskar i Azar, iz penala koji je skrivio Suarez, a urugvajski napadač je ispravio grešku u čak 97. minutu meča kada je postigao gol za konačnih 2:2.

Suarez je zbog tog ugriza pre vremena završio sezonu jer je dobio čak 10 mečeva zabrane! Od toga, četiri je propustio u prethodnoj a šest u tekućoj sezoni, međutim, kada se vratio na teren zaigrao je kao preporođen.

Šta se sve dogodilo u međuvremenu?

Čelsi je Premijer ligu završio na trećem mestu a Liverpul tek na sedmom. Danas, Liverpul je glavni favorit za titulu tri kola pre kraja, Čelsi je trenutno drugi a narednog vikenda, upravo ova dva tima imaju međusobni duel koji bi samim tim mogao i da reši pitanje osvajača titule za ovu sezonu.

Što se glavnih aktera nemilog događaja tiče, Bane Ivanović je oko mesec dana nakon ugriza postao heroj Čelsija jer je golom u finalu Lige Evrope doneo drugi uzastopni evropski trofej "Plavcima". Potom je u Čelsi došao trener Žoze Murinjo, koji je doveo Baneta i drugove do polufinala Lige šampiona, gde ih tek očekuje dvomeč sa Atletiko Madridom i šansa za treće uzastopno evropsko finale.

Pre svega, smirio je nezgodnu narav, nije imao incidente po prvi put otkada je došao u Englesku, trenutno je vodeći strelac Evrope samim tim i Premijer lige sa 30 pogodaka (nijedan iz penala) a upisao je i najviše asistencija u Premijer ligi.

Svojim partijama doveo je Liverpul na tri koraka od osvajanja prve titule nakon čak 24 godine pauze.

Jedina "boljka" koju ove sezone Suarez ima, jeste to što ne daje golove protiv velikih timova. Naime, Urugvajac nije postigao nijedan gol protiv Čelsija, Mančester Sitija, Mančester Junajteda i Arsenala ove sezone pa ga mnogi osporavaju uprkos sjajnom učinku.

Pomenuti susret Liverpula i Čelsija na programu je u nedelju, 27. aprila ove godine od 15 časova i 5 minuta, Bane će ponovo voditi duele sa Suarezom, a bolji uvod od ovoga, teško da postoji u svetu fudbala trenutno.

Ugriz Suareza:

http://www.youtube.com/watch?v=qUB0ZfAUoDw
Londonu Ivanović
http://www.youtube.com/watch?v=P2ALUL0wV6I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track