SEĆANJE NA POSLEDNJI MEČ: Brazil sa Ronaldom i Ronaldinjom savladao Jugoslaviju sa 1:0

Uoči spektakla u Sao Paolu

SEĆANJE NA POSLEDNJI MEČ: Brazil sa Ronaldom i Ronaldinjom savladao Jugoslaviju sa 1:0

Brazil 2014 -
Možda iz tog razloga što su nešto kasnije te godine osvojili Svetsko prvenstvo ili zbog drugih razloga, tek Brazil je ponovo poznao naš tim u goste, pa će mu će večerašnji meč biti generalna proba za Mundijal koji počinje narednog petka

Reprezentacija naše zemlje posle 12 godina ponovo gostuje u Brazilu. Razlika je u tome da je ovo prvi put pod imenom Srbija.

Tadašnja Jugoslavija gostovala je u Fortalezi 2002. godine i doživela minimalan poraz 1:0 (0:0).

Možda iz tog razloga što su nešto kasnije te godine osvojili Svetsko prvenstvo ili zbog drugih razloga, tek Brazil je ponovo poznao naš tim u goste, pa će mu će večerašnji meč biti generalna proba za Mundijal koji počinje narednog petka.

Meč je odigran 27. marta 2002. godine u Fortalezi. Domaćin, koji je i tada selektirao Luis Felipe Skolari, je igrao u sastavu: Markos - Lusio, Anderson, Roke Žunior, Kafu - Žilberto Silva, Emerson, Roberto Karlos, Ronaldinjo - Ronaldo, Edilson. Sa klupe su ušli Žuninjo, Žunior, Đalminja, Kleberson, Denilson i Luizao koji je postigao jedini pogodak na meču u 71. minutu.

Jugoslaviju je sa klupe predvodio selektor Dejan Savićević, a igrali su: Jevrić - Dmitrović, Mihajlović, Krstajić, Mirković - P. Đorđević, Jokanović, Lazetić, Mijatović - Milošević, Kežman. Sa klupe su ušli Lazović, Saša Ilić, Krivokapić, Bošković, Džodić, Duljaj i Koroman.

http://www.youtube.com/watch?v=EMLNXWVzw58

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track