Šef BIA ukrao dva stana od 520.000 evra!

NEMA ZAŠTIĆENIH: Vlast odlučno krenula u obračun s korupcijom u vrhu države

Šef BIA ukrao dva stana od 520.000 evra!

Politika -
Policija ispituje operativna saznanja da je Marković novcem koji je ukrao organizujući Univerzijadu kupio nekretnine kod Kombank arene

BEOGRAD - Došlo vreme da se sve ispita!Drugi čovek BIA Dragan Marković Markoni poseduje dva stana Beogradu, koja su plaćena ni manje ni više nego pola miliona evra, i to novcem za koji policija sumnja da je stečen kriminalom!Tužilaštvo ne reagujeMarković je, prema saznanjima Kurira, dva luksuzna stana na Novom Beogradu, pored Arene, platio neverovatnih 520.000 evra. Kako tvrdi naš izvor iz MUP, u poslednjih nekoliko godina policija, odnosno Uprava kriminalističke policije, u više navrata je slala zahteve da se ispita način na koji su stanovi kupljeni, ali tužilaštvo nikad ništa nije preduzelo, a svaki pokušaj da se istraga pomeri s mrtve tačke završavao se bezuspešno.- Postojala su operativna saznanja da je Marković do stanova u elitnom delu Beograda došao na nelegalan način, još u vreme dok je bio državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Kao što je poznato, stanovi su kupljeni u u vreme vlade Mirka Cvetkovića, kad su kompletnu policiju kontrolisali kadrovi SPS sa svojim koalicionim partnerima PUPS i JS - otkriva izvor Kurira.Raspolagao novcemMarković je još od devedesetih godina deo bezbednosnih struktura, a 2009, u periodu kad je Srbija trebalo da organizuje Univerzijadu, najveću studentsku sportsku manifestaciju, pored toga što je bio na funkciji državnog sekretara u MUP, Marković je imenovan i za sekretara ove manifestacije.- Markoni je zajedno s tadašnjim političarima koji su bili na visokim položajima raspolagao novcem koji je trošen za Univerzijadu. To su bile ogromne sume. To je bila prva velika sportska manifestacija posle petookobarskih promena. Nije se štedelo, a Marković je imao političku zaštitu. Zanimljivo je da je baš u tom periodu Marković pazario dva luksuzna stana - nabraja izvor Kurira o čemu bi sve policija mogla u budućnosti da ispituje Markovića.Bez odgovoraJuče niko nije hteo da zvanično komentariše naša saznanja. Miljko Radisavljević, specijalni tužilac za organizovani kriminal, nije odgovarao na pozive Kurira, a Marković je na naše pitanje o poreklu njegovih stanova samo šturo odgovorio da „ima samo jedan“ (vidi intervju desno).

BahatoPOLOVNO PLAĆAO KO NOVOIzvori našeg lista iz bezbednosnih struktura ističu da je javna tajna da je u vreme dok se Marković nalazio u organizacionom timu Univerzijade nabavljen video-nadzor iz grčkog kontingenta „Simens grupacije“ i polovna kontradiverziona vrata sa skenerima za pregled lica koja su korišćena u toku Olimpijade u Atini.- Problem je što su ona plaćena onoliko koliko koštaju nova. A ista oprema je u Srbiji je bila 50 odsto jeftinija - otkriva izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track