Šeflin: Srbija će morati da prizna Kosovo
Foto: Rojters

ZEM-NOVI SAD-ŠTAMPA

Šeflin: Srbija će morati da prizna Kosovo

Politika -
Šeflin je rekao da će "veoma pažljivo" pratiti novog predsednika i novu Vladu Srbije i doneti odluku na osnovu onoga što SNS radi kao i toga da li je njen doprinos evropskim narodnjačkim partijama jasan i dosledan

NOVI SAD - Član Komiteta Evropskog parlamenta za spoljne poslove Đerđ Šeflin ocenio je da će Srbija "pre ili kasnije" morati da prihvatiti nezavisnost Kosova.

"Prema kriterijumima iz Kopenhagena, države koje žele da uđu u EU moraju da sprovode politiku dobrosusedstva sa svim komšijama. To je stari uslov, a ne nešto novo. To znači da će, pre ili kasnije, Srbija morati da prihvati da je Kosovo nezavisna država, bez obzira koliko joj to bolno bilo", rekao je Šeflin za novosadski Dnevnik.

Na pitanje koje uslove mora ispuniti Srpska napredna stranka (SNS) da bi se priključila evropskim narodnjacima, Šeflin je rekao da će "veoma pažljivo" pratiti novog predsednika i novu Vladu Srbije i doneti odluku na osnovu onoga što SNS radi kao i toga da li je njen doprinos evropskim narodnjačkim partijama jasan i dosledan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track