Sekulić: Svi da kažu šta znaju o Luci Beograd, nisam znao za Memorandum sa Đilasom!

Bivši gradski prvobranilac

Sekulić: Svi da kažu šta znaju o Luci Beograd, nisam znao za Memorandum sa Đilasom!

Društvo -
Mora se videti šta je ko tu šta planirao, ko je šta radio i koji je odnos bio prema imovini Beograda, poručio Strahinja Sekulić

BEOGRAD - Nekadašnji gradski prvobranilac Strahinja Sekulić izjavio je danas da nije znao za Memorandum koji je, prema pisanju medija, sa "Lukom Beograd" potpisao bivši gradonačelnik Dragan Đilas, ističući da će o tom predmetu morati da se razgovara u narednom periodu.

On veruje da grad, ipak, može da dobije taj spor.

"Predmet u slučaju Luke Beograd je nešto o čemu će morati da se razgovara u narednom vremenu", rekao je Sekulić u Beogradskoj hronici na RTS-u dodajući da je to za njega mučno pitanje jer je dugo vodio taj postupak. On je istakao da ništa nije znao o Memorandumu koji je potpisao bivši gradonačelnik, dodajući da uloga svih u tom postupku mora biti rasvetljena.

"Ono što znam ja sam rekao javnosti, ali potrebno je da svi ostali kažu ono što znaju i ono što su radili vezano za zemljište koje je bilo predmet spora između Luke Beograd i grada Beograda", rekao je Sekulić koji je sada direktor Agenciji za restituciju.Prema njegovim rečima, ne radi se samo o zemljištu na području Luke ili na području Palilule, već o zemljištu celog priobalja Beograda.

"Mora se videti šta je ko tu šta planirao, ko je šta radio i koji je odnos bio prema imovini Beograda", rekao je Sekulić. On je istakao da je kao gradski pravobranilac, sa ljudima sa kojima je radio, u datim okolnostima uradio najviše što je mogao, a da svako mora da razmisli o svojim postupcima. Sekulić ipak smatra da još uvek postoji šansa da grad dobije taj spor i da konačno reši imovinsko pitanje svog priobalja.

Podsetimo Kurir je objavio da je bivši gradonačelnik Beograda Đilas radio je u korist Miroslava Miškovića i Milana Beka, a protiv interesa Grada, pozivajući se na Memorandum o razumevanju iz marta 2009. koji je potpisan između Grada i firme "Luka Beograd", dok je trajao sudski spor oko zemljišta.Kurir je došao u posed dokumenta koji nedvosmisleno pokazuje da je Đilas u martu 2009. "radio u korist Miškovića i Beka", a protiv interesa Grada u sporu sa "Lukom Beograd".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja