SENZACIJA: David Ferer eliminisao Nadala u četvrtfinalu Monte Karla
Foto: Reuters

Izmiče prvo mesto

SENZACIJA: David Ferer eliminisao Nadala u četvrtfinalu Monte Karla

Tenis -
David Ferer je u četvrtfinalu eliminisao svog zemljaka i najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:4.

MONTE KARLO - Španac David Ferer priredio je veliko iznenađenje na mastersu u Monte Karlu. David Ferer je u četvrtfinalu eliminisao svog zemljaka i najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:4.Ferer je do trijumfa stigao posle dva sata i 14 minuta igre. To je bio njihov 27 međusobni duel i tek šesta pobeda Ferera.

Ferer će u polufinalu igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, koji je u prvom četvrtfinalu pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 7:6, 6:4.Prvi set odlučen je u taj-brejku. Stariji Španac je bio bolji u dodatnom gemu, lako je došao do vođstva od 6:1, da bi zatim iskoristio već prvu set loptu.Ferer je u drugom setu stigao do dva brejka prednosti (5:2), ali se Nadal nije predao bez borbe. Rafa je prišao na 5:4, ali nije uspeo da zaustavi Ferera. Nadal je tako drugu godinu za redom ostao bez trofeja u Monaku, koji je pre toga osvajao osam puta uzastopno. Rafa je prošle godine stigao do devetog uzastopnog finala, ali je poražen od Novaka Đokovića sa 6:2, 7:6 (7:1). Neočekivanim porazom u četvrtfinalu Nadal je ostao bez 420 ATP poena, pa Đoković eventualnom novom titulom u Kneževini ima priliku da smanji zaostatak na ATP listi u odnosu na prvoplasiranog Španca.Novak u poslednjem četvrtfinalu igra protiv još jednog Španca Giljerma Garsije-Lopesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track