Serena Vilijams kraljica Vimbldona
Foto: REUTERS

London

Serena Vilijams kraljica Vimbldona

Tenis -
Američka teniserka u finalu je pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:1, 5:7, 6:2

LONDON - Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je trofej na Vimbldonu, pošto je danas u finalu pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:1, 5:7, 6:2.

Viljamsova je opravdala ulogu favorita, ali je imala dosta problema da dođe do petog trijumfa na Vimbldonu, a 14. gren slem titule u karijeri.

Američka teniserka imaće priliku da osvoji i "duplu krunu" na Vimbldonu, pošto će u paru sa starijom sestrom Venus igrati i finale ženskog dubla.Serena se danas po broju titula u singlu na Vimbldonu izjednačila sa Venus.Vilijams je danas agresivno počela meč, lako je osvojila prvi gem i nakon brejka povela sa 2:0.

Mlađa od sestara Vilijams mogla je set da osvoji "sa nulom", pošto u tim trenucima Radvanska nije znala gde se nalazi, ali je uspela da spasi čast i uzme jedan gem.

U drugom setu, međutim, poljska teniserka sa hrabro suprotstavila favorizovanoj Amerikanki i pokazala da nije slučajno stigla do svog prvog gren slem finala.Radvanska, međutim, nije imala snage za više od toga, pošto je u trećem setu Vilijams opet preuzela potpunu kontrolu nad igrom i trijumfom potvrdila da se nalazi u odličnoj formi.

Serena: Nisam ni sanjala da ću ponovo osvojiti Vimbldon

Američka teniserka Serena Vilijams izjavila je danas posle petog trijumfa u ženskom siglu na Vimbldonu da nije ni sanjala da će posle 2009. godine uspeti ponovo da osvoji taj grend slem turnir.

"Ne mogu da opišem kako se osećam, za malo nisam ispala, prošle godine sam bila u bolnici, a sada sam uspela ovo da uradim i jako sam srećna. Nisam sanjala da ću ponovo biti ovde, ali nikada ne odustajem", rekla je Vilijamsova posle pobede u finalu sa 2:1 nad Poljakinjom Agnješkom Radvanskom.

"Bilo je zaista teško, Radvanska je tako mlada, ali jako uspešna i dobra teniserka", dodala je Amerikanka. Serena Vilijams se petim trijumfom na Vimbldonu izjednačila po broju titula u singlu sa svojom starijom sestrom Venus.

"Mentalno se osećam kao da imam 12-13 godina. Uspela sam da osvojim ono što je imala Venus, želela sam da je iskopiram i uradim isto što i ona", našalila se 30-godišnja Serena.

Radvanska je istakla da nije bila dovoljno dobra u finalu, ali da je srećna što ga je uopšte i igrala. "Ponosna sam, mislim da su ovo dve najbolje nedelje u mom životu, ali danas nisam bila dovoljno dobra, međutim, srećna sam što sam igrala finale. Ovo nije bio moj dan, vremenski uslovi su bili loši, ali pokušaću naredne godine i videćemo šta će se dogoditi", dodala je Poljakinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track