Šešelj za počasnog građanina Moskve!
Foto: Reuters

Ruski ultradesničari

Šešelj za počasnog građanina Moskve!

Politika -
Danas sude Šešelju, a sutra će stvoriti još jedan tribunal za "ratne zločine" na Kavkazu. Tamo će tražiti i ruske političare, poručio lider desničara Ilija Gorjačev

MOSKVA - Desna konzervativna alijansa iz Rusije predložilo je lidera radikala Vojislava Šešelja za počasnog građanina Moskve! Predlog je stavljen na dnevni red Kancelarije ze dodelu počasnih titula, potvrdio je agenciji Srna, šef moskovske kancelarije Vladimir Platonov.

Šef ureda za Balkan Desne konzervativne alijanse Ilija Gorjačev, dodaje da će odluka o njihovom predlogu biti poznata u narednih mesec dana."Logično je da Moskva, kao poslednji bastion tradicionalizma u Evropi, dodeli Vojislavu Šešelju zvanje počasnog građanina. Optužbe protiv njega za ratne zločine su pokušaj nametanja Srbiji osećaja krivice i diktiranja volje novog liberalnog establišmenta Evropske unije. Balkan je za njih uvijek bio poligon za razradu tehnologije. Danas oni sude Šešelju, a sutra će stvoriti još jedan tribunal za "ratne zločine" na Kavkazu. Tamo će tražiti i ruske političare. Treba se braniti izvan svojih granica. Štiteći Šešelja, Rusija štiti svoj etnički i kulturni prostor od spojne intervencije", poručio je Gorjačev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track