ŠEŠELJU UGROŽEN ŽIVOT: Odbija hemioterapiju, jer neće u samicu!
Foto: Rojters

Teška bolest

ŠEŠELJU UGROŽEN ŽIVOT: Odbija hemioterapiju, jer neće u samicu!

Crna Hronika -
Vojislav je sedmodnevnu izolaciju posle prve terapije veoma teško podneo. Takva procedura nije uobičajena, a ni medicinski opravdana. asno je da zatvorska uprava insistira na Vojinoj izolaciji jer žele da ga se reše, navodi Jadranaka Šešelj

BEOGRAD - Lider radikala Vojislav Šešelj, 19. decembra prošle godine je operisao rak debelog creva i limfnih čvorova, od tada je primio samo jednu hemioterapiju odbija lečenje zbog sedmodnevne izolacije u neuslovnoj zatvorskoj bolnici. Njegova supruga Jadranka kaže da stoga strahuje za život muža i da je jasno da zatvorska uprava tako želi da ga se reši.

"Vojislav hemioterapiju treba da prima po tri dana u gradskoj bolnici Bronovo, a onda bi da ga šalju u sedmodnevnu izolaciju u neuslovnoj ambulanti zatvorske bolnice. On je primio samo prvu hemioterapiju od ukupno 12", zabrinuta je Jadranka.

Ona priča da Šešelj tokom terapije koju je primio nije imao tegoba. Dobro je podneo, ali uoči izlaska iz gradske bolnice, jedan od pritvorskih lekara rekao mu je da će sledećih nedelju dana biti u izolaciji u pritvorskoj bolnici, zbog navodne opasnosti koju predstavlja za druge pritvorenike.

Jadranka kaže da je Šešelj sedmodnevnu izolaciju veoma teško podneo. Prema njenim rečima, takva procedura nije uobičajena, a ni medicinski opravdana, jer Šešelj nije prvi haški pritvorenik koji je primao hemioterapiju iza rešetaka.

"Nažalost i sama sam prošla sličnu agoniju, koju kancer, operacija i hemioterapije nose, ali u svojoj kući. Nije mi bilo lako, ali mi lekari nisu savetovali izolaciju. Jasno je da zatvorska uprava insistira na Vojinoj izolaciji jer žele da ga se reše", smatra Jadranka i dodaje da se o tome detaljno konsultovala i sa beogradskim onkolozima.

Ona kaže da je razgovarala sa lekarima koji su joj rekli da hemioterapija nije opasna po okolinu njenog muža i da nema razloga za izolaciju. Jadranka ističe i da je Šešelj svestan rizika odbijanja terapije.

"Lekari bolnice Bronovo dostavili su pisani izveštaj da Vojislav nije opasan za okolinu i da nije neophodna izolacija, ali zatvorska uprava Sheveningena je neumoljiva. Mnogo strahujem za Vojin život", zabrinuta je Jadranka i podseća koliko je vreme bitan faktor u izlečenju ovakvih pacijenata. Jadranka neraspoloženo kaže da Uskrs, Božić, rođendani i sve proslave za njih odavno nemaju nikakvog smisla.

"On je bez presude 11 godina u zatvoru. Tako da Vaskrs nismo ni pomenuli. Pričali smo o uobičajenim stvarima i deci. Istina je da se ni mi kod kuće ne veselimo praznicima bez Voje", kaže Jadranka.

(Vesti-online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track