Severna Koreja lansirala igricu za Zapad

Kvantni skok

Severna Koreja lansirala igricu za Zapad

Tech -
U igrici Pyongyang Racer igrač može da vozi automobile po ulicama severnokorejske metropole uz odgovarajuću muziku koja prati ovu igricu

VAŠINGTON- Severna Koreja odlučila je da napravi prodor u svet video igrica i napravila svoj prvenac koji je namenjen za prodaju na zapadnom tržištu.Reč o igrici koja se zove Pyongyang Racer” u kojoj igrač može da vozi automobile po ulicama severnokorejske metropole uz odgovarajuću muziku koja prati ovu igricu.

Igricu je kreirala kompanija Nosotek, koju je 2007 godine osnovao Nemac Volker Eloesser, za britansku turističku agenciju Koryo koja promoviše Severnu Koreju u svetu.

Međutim,igrica zasada nije naišla na dobre kritike.Ono što je karakteriše kako pišu zapadni mediji je prevaziđena grafika, koja kaska 10 godina za najsavremenijim igricama, a jedino što je realno su puste ulice Pjongjanga koje nisu baš u stvarnosti pune prolaznika.

Ova igrica ipak ima jednu svoju prednost da one koji su zainteresovani da posete prestonicu Severne Koreje, a nisu pre polaska imaju mogućnost da grad upoznaju preko ove video igrice.

http://www.youtube.com/watch?v=p3IMwhoAMcs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track