Silovatelju devojčice sedam godina zatvora

Pravosnažno

Silovatelju devojčice sedam godina zatvora

Crna Hronika -
Aleksandar Nešković (46) je devojčicu iz Obrenovca, koja je tada imala 13 godina, namamio na sastanak tako što se preko Internet naloga za upoznavanje na sajtu "Fejsbuk" lažno predstavio kao "Filip 007" koji ima 17 godina

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na sedam godina zatvora Aleksandra Neškovića (46) iz Novog Beograda na sedam godina zatvora zbog silovanja maloletnice 2009. godine u Obrenovcu.

Nešković je osuđen, jer je devojčicu iz Obrenovca, koja je tada imala 13 godina, namamio na sastanak 16. januara 2009. tako što se preko Internet naloga za upoznavanje na sajtu "Fejsbuk" lažno predstavio kao "Filip 007" koji ima 17 godina.

Kada mu se ona javila, prihvatio je da se dopisuju.

Pored kontakta preko ovog sajta, ubrzo su razmenili mejl adrese i brojeve mobilnih telefona.

Posle obljube u njegovim kolima, Nešković je nastavio da proganja devojčicu dok ona nije sve ispričala roditeljima koji su slučaj prijavili policiji. Prilikom hapšenja Neškovića, policija je u njegovom telefonu i kompjuteru pronašla više od 200 porno-snimaka s maloletnicima.

Krivični zakonik Srbije za obljubu nad detetom predviđa zatvor do 10 godina. Apelacioni sud je odbio žalbe Neškovićevog branioca i tužilaštva i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, posle ponovljenog suđenja, jer je prvu presudu kojom je bio osuđen na istu kaznu Apelacioni sud bio ukinuo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track