ŠIROKO: Mali Miško beži u malom avionu!

Zamalo do Londona

ŠIROKO: Mali Miško beži u malom avionu!

Društvo -
Miškovićev avion je jedan od najluksuznije opremljenih iako je predviđen za kraća putovanja. Ima ugrađena kožna sedišta sa grejačima, bar napunjen najskupljim pićem, a koristi i privatnu poslugu

Marko Mišković nameravao je da pobegne iz Beograda privatnim avionom "cesna 650", koji polovan vredi oko 2,5 miliona evra, saznaje dnevni list San!

Sve planove, kao što je poznato, Miškoviću je pokvarila policija. Iako mu je na saslušanju bilo, kako je rekao "super", sudeći prema svemu, sin najbogatijeg Srbina se uplašilo i uželeo lagodnog života uz batlere, poslugu i ostrvski noćni provod.

Dozvolu da koristi letelicu, kako otkriva naš dobro obavešten izvor, Marko Mišković je tražio od svog oca Miroslava, vlasnika kompanije "Delta".- Miškovićev avion je jedan od najluksuznije opremljenih iako je predviđen za kraća putovanja. Ima ugrađena kožna sedišta sa grejačima, bar napunjen najskupljim pićem, a koristi i privatnu poslugu, u zavisnosti od želje putnika - navodi naš sagovornik.

- Ovaj avion su koristili svi iz porodice i njime često putuju baš za London, a koliko sam čuo, svaki put odobrenje za korišćenje aviona daje Miroslav Mišković - dodao je naš izvor. Miška juniora u britanskoj prestonici čekao je vozač. On se najčešće odmara u rezidenciji u Kensingtonu, elitnom londonskom naselju, koju mu je tata poklonio.Kako je svojevremeno naveo Sandej tajms, lord od "Delte" je u Londonu pazario dve vile na Vajkomb trgu vredne 18 i 13,7 miliona evra.

Jednu od kuća darovao je ćerki Ivani, udatoj za Gorana Karića, a drugu svom nasledniku.Navodno, senior je Marku poklonio četvorospratnu kuću kako bi imao gde da živi dok deonice kompanije nudi na londonskoj berzi.U ovoj rezidenciji na više od hiljadu kvadrata Mišković poseduje unutrašnji lift, podno grejanje i bazen, a kompletan enterijer je opremljen najluksuznijim nameštajem, uključujući i klavir.Mišković troši oko 62,4 hiljade evra godišnje na obezbeđenje i poslugu, dok za grejanje izdvaja 1.240 evra mesečno.Međutim, kada mu dosadi topla kućna atmosfera ili ga batler razljuti viskijem bez leda, Marko voli da se malo izduva po londonskim klubovima. Kako ne bi gubio vreme, Mišković se parkira gde stigne. Prema izveštaju londonske policije, kako su objavili pojedini mediji, Marko na ime kazni mesečno izdvaja oko 8.000 funti (10.000 evra).

Satnica:

14.43 Marko Mišković sa devojkom ulazi u automobil i kreće ka aerodromu15.16 Mišković vozi auto-putem, dok policija prati njegovo kretanje15.20 Policija dobija naređenje da Marka Miškovića, ukoliko pokuša, spreči da napusti Srbiju15.40 Mišković sa devojkom dolazi do pasoške kontrole na Aerodromu "Nikola Tesla" i predaje dokumenta15.52 Službenici policije zaustavljaju Miškovića i saopštavaju mu da ne može da izađe iz zemlje

CESNA 650

Cena: 2,5 miliona evraPosada: 2Putnika: 11Dužina: 16,92 mRaspon krila: 16,31 mVisina: 5,13 mBrzina: 875 km/hPreleće: 3.774 km

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track