SIROTI TAJKUN Marić: Dajem pare za novi Miškovićev sako
Foto: Dado Djilas

Miškovim suzama niko ne veruje

SIROTI TAJKUN Marić: Dajem pare za novi Miškovićev sako

Društvo -
Kukumavke vlasnika „Delte“ da skromno živi javnost ismejala kao neukusne, a publicista Milomir Marić predlaže osnivanje fonda „Pomozimo Miškoviću“

BEOGRAD - Nema pas za šta da ga ujede!Gotovo svi u Srbiji iznenađeni su načinom na koji je Vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković izneo svoju odbranu na sudu, a posebno izjavom da najbogatiji Srbin, koji je godinama bukvalno vedrio i oblačio, ima jednu kući i jedan automobil, a u ormaru samo jedno odelo! Novinar i publicista Milomir Marić na ovakvu izjavu najvećeg srpskog tajkuna kaže da će on, ako je Mišković zaista toliko jadan i siromah, priložiti koji dinar da mu se kupi još jedan sako.- Eto, da čovek ima da promeni, ako ništa drugo, barem za sud. Nažalost, moje finansijske mogućnosti nisu toliko velike, ali bih mu pomogao da kupi još jednu kuću. Ako treba i fond da se napravi „Pomozimo Miroslavu Miškoviću“. Uradio bih to iako nikad nisam bio na njegovom platnom spisku, a i ne poznajem ga. A sad, eto, pozivam sve one političare i kolege novinare koji su bili na njegovom platnom spisku - one koje je čašćavao skupocenim „roleksima“, skupim džipovima i koje je debelo plaćao - da i oni daju koji dinar da mu pomognu - ironičan je Marić.Supruga lidera SPO Vuka Draškovića, Danica još je oštrija i kaže da on sada plaća dug za sve loše što je učinio mnogim ljudima, porodicama i celom društvu.- Hapsio je i otimao tuđe, otpuštao radnike, uništavao mnoge firme, bahatio se s porodicom po Dedinju i po jahtama, kupovao dvorce po Londonu i ko zna gde, dok su ovde mnogi njegovom krivicom dotakli dno bede i beznađa. Platiti se to mora, pa neka bude u jednom sakou, jednim kolima i jednom malom stanu iz kojeg je krenuo u pljačku koju zove biznisom. Država bi morala da ga vrati na taj početak, u kojem se, kako kaže, dobro oseća. E, tada ćemo se svi dobro osećati - u dahu je izgovorila Draškovićeva. Nekadašnja poslanica i sociolog Vesna Pešić kaže da je uopšte ne zanima šta je Mišković rekao na sudu, kao ni to što priča da ništa nema.

Marić: Želi da pridobije javnostPsihijatar Jovan Marić kaže da Mišković pričama o skromnosti pokušava da pridobije javnost.- Pitanje je ko mu veruje. Znate, narod prema tajkunima nikada nije imao sažaljenja jer ga ni oni nisu imali za narod. Može da ima jedan sako i ispod njega sakriven „roleks“, koji većina u Srbiji ne može da zaradi ni za ceo svoj život - istakao je Marić.

ReagovanjaPrivrednici ni da beknu o Miškoviću!Miškovićeve tvrdnje da se u procesu protiv njega sudi srpskom privatnom preduzetništvu - jer ono za šta je optužen ostali privrednici u Srbiji rade svakodnevno - niko iz sveta biznisa ne želi da komentariše. Ovakve su izgovore biznismeni juče izmišljali u pokušaju da izbegnu da komentarišu Miškovićeve tvrdnje:Đorđo Antelj, vlasnik kompanije „Gemaks“- Izvinite, na putu sam u inostranstvu. Znam da mu je počelo suđenje, ali nisam siguran šta je rekao.Milan Beko, biznismen- Nemam šta da komentarišem, svako ima pravo na svoju odbranu.Milija Babović, suvlasnik „Viktorija grupe“- Nemam nikakav komentar. Javiće vam se moja saradnica za korporativne komunikacije.Dragan Đurić, vlasnik „Zekstre“Nije odgovarao na pozive i SMS poruke novinara Kurira. Goran Perčević, direktor „Interkomerca“ Nije odgovarao na pozive i poruke.Miroslav Bogićević, vlasnik „Farmakoma MB“Nije odgovarao na pozive i poruke.Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna „Svislajon“Nije odgovarao na pozive Kurira.Danko Đunjić, suvlasnik kompanije „Eki investment“Nije odgovarao na pozive.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track