SKANDAL BEZ PRESEDANA: Premijer Australije Hrvatima čestitao 10. april dan ustaške NDH?!
Foto: Reuters

Gaf ili planiran potez

SKANDAL BEZ PRESEDANA: Premijer Australije Hrvatima čestitao 10. april dan ustaške NDH?!

Planeta -
Na hrvatsku proslavu u Sidneju došao je Kreg Keli, poslanik australijskog parlamenta, koji je u ime premijera Tonija Ebota svim Hrvatima u Australiji i domovini čestitao dan osnivanja NDH

SIDNEJANBERA - Nedeljnik hrvatske zajednice u Australiji "Boka Cropress" u najnovijem broju objavio je reportažu o proslavi osnivanja ustaške tvorevine Nezavisne države Hrvatske 10. aprila.

Proslavi organizovanoj 13. aprila prisustvovalo je oko 200 hrvatskih iseljenika u Australiji i brojni političariNa hrvatsku proslavu u Sidneju došao je Kreg Keli, poslanik australijskog parlamenta, koji je u ime premijera Tonija Ebota svim Hrvatima u Australiji i domovini čestitao dan osnivanja NDH.

Poslanik Kreg Keli (Foto: Facebook)
Poslanik Kreg Keli (Foto: Facebook)

"U ime australijskog premijera Tonija Ebota koji se danas nalazi u Japanu prenosim vam njegove čestitke i dobre želje povodom slavlja 10. aprila, vama i svim Hrvatima Australije, a i onima u Hrvatskoj, rekao je Kreg Keli okupljenim Hrvaticama i Hrvatima u hrvatskom klubu "Sidnej".

Podsetimo, marionetska ustaška tvorevina NDH ostaće upamćena kao saveznica Hitlerove nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu na čijoj je teritoriji počinjen genocid i neki od najstrašnijih masovnih zločina prema Srbima, Jevrejima i Romima čiji su dokaz koncentracioni logori od kojih je najzloglasniji bio Jasenovac.

(EPK/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track