Skandal: Biljana Srbljanović se sprda s invalidima!

Društvo

Autor:

BEOGRAD - Ruga se invalidima! Dramaturg Biljana Srbljanović ne prestaje da šokira javnost. Ona se nedavno na svom profilu na Tviteru sprdala s bivšim ministrom policije Draganom Jočićem, aludirajući na činjenicu da je nepokretan. Povodom vesti da je Jočiću pojačano obezbeđenje nakon hapšenja kriminalnog bosa Luke Bojovića, Srbljanovićeva je napisala:

biljana srbljanović, Dragan Jočić, invalidi, tviter, sprdnja

BEOGRAD - Ruga se invalidima!
Dramaturg Biljana Srbljanović ne prestaje da šokira javnost. Ona se nedavno na svom profilu na Tviteru sprdala s bivšim ministrom policije Draganom Jočićem, aludirajući na činjenicu da je nepokretan. Povodom vesti da je Jočiću pojačano obezbeđenje nakon hapšenja kriminalnog bosa Luke Bojovića, Srbljanovićeva je napisala:

- Pojačano obezbeđenje Draganu Jočiću? Što, pa neće da beži - napisala je Srbljanovićeva, jasno aludirajući na činjenicu da je bivši ministar vezan za invalidska kolica, u kojima se nalazi od saobraćajne nesreće 2008. godine.

Branislav Knežević, predsednik Udruženja invalida „Spas i nada“, za Kurir kaže da je sramota to što je jedna intelektualka u stanju da napiše tako nešto.

- Strašno je kada bilo ko vređa invalide. A njoj, koja se tobože bori za ljudska prava, polomio bih obe noge kako bi barem na trenutak mogla da bude u našoj koži. Sigurno onda nikog ne bi vređala. Nemam reči, takve stvari me strašno pogađaju - zaključio je Knežević.

Željko Tomić, p
oslanik DSS i prijatelj bivšeg ministra Jočića, kaže da je ovakvom izjavom Srbljanovićeva najviše rekla o sebi.

- Njena izjava je više nego sramna. Neshvatljivo mi je iz kojih poriva uopšte to radi. To normalan čovek i ne može da shvati. Ona je možda dobar dramaturg, ali ovakvim činom je pokazala da čovek svakako nije - izjavio je Tomić.

Šta na sve ovo ima da kaže autorka spornih tvitova, nismo uspeli da saznamo, jer joj je juče telefon poznat našoj redakciji celog dana bio isključen.

Petrušićeva: Biljana će morati da se izvini

Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, kaže da nije videla spornu izjavu, ali nam je objasnila da može da reaguje samo u slučaju da se podnese pritužba.

- Ukoliko se podnese pritužba, mi ćemo je ispitati i dati svoje mišljenje. Zakon kaže da je zabranjen svaki govor mržnje i svaki oblik uznemiravajućih i ponižavajućih izjava koje se odnose na lično dostojanstvo pojedinca, kao i vređanje na osnovu nekog oblika invaliditeta. Ukoliko se utvrdi da je pritužba osnovana, osoba koja je dala izjavu mora javno da se izvini - objasnila je Petrušićeva.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (172)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • PRC

  PRC

  Čedin LDP je opasna stranka ! Mala a ubija zdrav razum u ljudima !
  Što kažu ljudi ... od takvih se treba sklanjati a njih obezbediti da "NE BEŽE" !!!

  67 Odgovori 
 • Marija

  Marija

  Bona kako ne kontaš, ona je bolesna žena!!!

  59 Odgovori 
 • garganel

  garganel

  Ne spominjite nas invalide, molim Vas. Setite nas se samo pred izbore. A gospođa je očito izgubila smisao za realnost, što je inače i posledica raznoraznih uživanja. A mi invalidi ako nemamo stas imamo glas. Za Vas više nećemo glasati. Dopuzaću do birališta i bilo kome ću dati glas ali ovoj vlasti NE

  49 Odgovori 

Poslednji komentar

 • LILI

  LILI

  Sta se cudimo vise njenim komentarima... Ni u cemu nema meru.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Zakazaću sednicu Skupštine Vojvodine čim dobijem Pajtićev predlog o rekonstrukciji Ištvan Pastor, lider svm

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!