SKANDAL: Decu obolelu od raka nema ko da leči!

Skandal u Institutu za Onkologiju

SKANDAL: Decu obolelu od raka nema ko da leči!

Društvo -
Posle 14 časova, kad se lekarima završava radno vreme, bolesni mališani prepušteni su sebi, priča neutešna Biljana Milojević, čiji je sin Vukašin (3) nedavno preminuo

BEOGRAD - Sramota!Na Institutu za radiologiju i onkologiju u Beogradu, gde leže najteže oboleli mališani od raka, posle 14 časova ne radi nijedan lekar, a vikendom se konsultuju s medicinskim sestrama samo preko telefona! Majka trogodišnjeg Vukašina Milojevića, koji se mesecima lečio u ovoj ustanovi i koji je, nažalost, preminuo, želi da upozori javnost na uslove u ovoj bolnici.- Možda mom sinu ne bi bilo spasa i da smo ga odveli u inostranstvo, ali ono što smo doživeli na Institutu za onkologiju u najmanju ruku je strašno. Tamo nema lekara koji rade posle 14 sati, pojave se ujutro samo nakratko, ali roditeljima se uopšte ne obraćaju. Sve vreme tokom lečenja našeg sina nismo mogli da popričamo s lekarom koji bi nas detaljno uputio u njegovo zdravstveno stanje. Najstrašnije je što vikendom lekari dežuraju od kuće! Čuju se s medicinskim sestrama telefonom i tako propisuju terapiju za decu obolelu od raka - priča kroz suze Biljana Milojević, čiji se sin Vukašin (3) lečio u toj bolnici sve do smrti.Ona i njen suprug Darko ne želi nikoga da okrivljuje, već da upozori roditelje i da apeluje na javnost kako bi se situacija promenila.- Nisu to deca koja su prehlađena pa da može da prođe bez lekara. To su dečica koja se bore s opakim bolestima i potreban im je danonoćni lekarski nadzor - kaže ova majka.

Rakočević: Deca nisu ugroženaDirektor Instituta za onkologiju i radiologiju Zoran Rakočević potvrdio je za Kurir da nemaju dovoljno lekara.- Svesni smo te manjkavosti, ali od 1. oktobra reorganizovali smo dežurstva. Biće pokrivene i prva i druga smena, a subotom i nedeljom radiće lekari koji su na specijalizaciji i neko od pedijatara. U trećoj smeni dečje odeljenje obilaziće četiri lekara i jedan anesteziolog.On je naglasio da odgovorno tvrdi da ništa ne može da promakne ovim lekarima, kao i da deca koja su kod njih nikad nisu bila ugrožena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track