SKANDAL: Dete mi umire zbog pogrešne dijagnoze!

U Smederevskoj bolnici

SKANDAL: Dete mi umire zbog pogrešne dijagnoze!

Društvo -
Sinčiću trule creva, a doktorka nam je rekla da se otrovao viršlom. Ako preživi, ostaće mu trajne posledice, očajan je Bojan Lazić, otac dvogodišnjeg Stefana

BEOGRAD - Jezivo!Lekari iz Smedereva su mi uništili dete. Rekli su mi da se otrovao viršlom, a on je imao gangrenu creva. Sad se bori za život sa dve godine. Ne znam da li će preživeti, a i ako preživi, ostaće mu trajne posledice.Ovo je za Kurir rekao Bojan Lazić, otac dvogodišnjeg Stefana, kome su, kako Bojan kaže, lekari u smederevskoj bolnici „Sveti Luka“ upropastili život jer su postavili pogrešnu dijagnozu.- Moj sin je u nedelju počeo da povraća. Odveo sam ga na dečje odeljenje, a načelnica Slavica Anđelković prvo je rekla da je u pitanju trovanje viršlom. Sutradan, pošto detetu nije bilo bolje, kazala je da ima distrofiju mišića. Kada sam shvatio da ona ne zna šta priča i da mi je sin u sve gorem i gorem stanju, rešio sam da ga odvedem u Beograd. Međutim, načelnica u prvi mah nije htela ni da čuje za to - kaže Lazić i dodaje da su posle njegovog insistiranja u utorak prebacili dete u Beograd na Institut za majku i dete „Dr Vukan Čupić“.Otac kaže da su lekari iz Beograda odmah videli da se radi o gangreni creva i Stefana su već u utorak operisali.- Dete mi je sada u šok-sobi, a doktori kažu da se ovakav slučaj javlja jednom u pet godina. Objasnili su mi da mu se jedno crevo uvuklo u drugo i tako je došlo do truljenja creva, zbog čega su morali da mu odstrane deo koji inače organizam hrani vitaminima. Kažu da mu je stomak crn i da se plaše da ne dobije sepsu. To znači da i ako se oporavi, posledice će biti velike. Ako počne da povraća, opet će morati na operaciju - očajan je Lazić. U Institutu nam je rečeno da će nam više o dečakovom stanju reći u ponedeljak, dok nam nadležni iz Ministarstva zdravlja do zaključenja broja odgovore nisu poslali.

Bolnica bez odgovora!Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa nekim od nadležnih iz bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu, ali do zaključenja broja odgovore nismo dobili. Prvo smo tražili načelnicu dečjeg odeljenja Slavicu Anđelković koja je, prema rečima Bojana Lazića, dečaku postavila pogrešnu dijagnozu.- Pozovite za 15 minuta, načelnica je na sastanku - rekla nam je radnica, da bi nam posle 15 minuta rekla da je načelnica na putu, a da direktora ne možemo da dobijemo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja