SKANDAL: Đilas radi za Hrvate!
Foto: Zorana Jevtic

Ko da je gradonačelnik Zagreba

SKANDAL: Đilas radi za Hrvate!

Društvo -
Đilasove marketinške agencije zastupaju firme bogatog hrvatskog tajkuna Ivice Todorića, čija „Idea“ „slučajno“ dobija milionske poslove s upravom Grada Beograda

BEOGRAD - Ruka ruku mije.Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zastupa interese bogatih biznismena iz Hrvatske i brine o njihovom krupnom kapitalu u Srbiji! Naime, Đilasove firme, pre svega najveća od njih „Dajrekt medija“, koja se bavi marketingom, kao klijente ima i firme iz lijepe njihove - „Idea“, „Jamnica“, „Agrokor“, koje su u vlasništvu hrvatskog tajkuna Ivice Todorića. S druge strane, ta ista „Idea“ dobila je posao snabdevanja vrtića hranom u Beogradu! Da se firme koje se reklamiraju u firmi Dragana Đilasa dobro ovajde tim ulaganjem, pokazuje i primer firme „Alma kvatro“, koja izdaje bilborde za reklame, a koja je dobila pravo da se reklamira na svim panoima na autobuskim stajalištima, kao i u autobusima.

–„Alma kvatro“ je zakupio sve bilborde u gradu na čak deset godina, čime mu je omogućen svojevrstan monopol u poslu u kojem se godišnje obrću milioni evra! Svojevremeno je i firma „Metropolis“ vrtela ogroman novac u istom poslu, a bila je Đilasov klijent.

Iako je gradonačelnik u intervjuu jednom dnevnom listu, na pitanje o povezanosti s Miroslavom Miškovićem rekao da je lako proverljivo da li je iko od tih ljudi, predstavnika krupnog kapitala ili tajkuna u Beogradu napravio ikakav posao, istina je drugačija.

- Ovaj grad tuži se s Miškovićem i Bekom oko „Luke Beograd“, ovaj grad je podneo krivične prijave za Poslovni centar „Ušće“ - kazao je gradonačelnik.

Međutim, gradonačelnik je očito zaboravio na sastanak s Miroslavom Miškovićem u zgradi „Delta holdinga“ pre nekoliko dana, što je paparaco Kurira ekskluzivno slikao, a koji su ljudi iz njegove pres-službe pravdali rečima da su se njih dvojica videli kako bi dogovorili posao izgradnje tržnog centra na Autokomandi. Isto tako, gradonačelnik je zaboravio i da su Miškovićeve firme „Delta holding“, „Delta đenerali osiguranje“, „Delta sport“ na spisku njegovih klijenata, kao što je jedan od njegovih klijenata i Petar Matić, vlasnik MPC „Ušće“, protiv kojeg je Grad podneo krivičnu prijavu....

Hrvatski tajkun se raširio po Srbiji
Hrvatski tajkun se raširio po Srbiji

Sve funkcije Dragana Đilasa*gradonačelnik Beograda*predsednik Demokratske stranke*predsednik Košarkaškog saveza Srbije*vlasnik privatne kompanije

Đilas bi mogao da odgovara za trgovinu uticaja?Gradonačelnik Dragan Đilas i lider DS vrlo lako bi mogao da se nađe na meti istražnih organa jer u poslednjim izmenama Krivičnog zakona Srbije uvedeno delo „trgovina uticajem“, za koje je predviđena kazna i do deset godina zatvora.- Odredba ovoga zakona ističe da je kažnjiv svaki vid uticaja da bi se sebi ili drugima pribavila korist na koju se inače nema pravo - navodi se odredbi zakona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track