SKANDAL: Josip Šimunić vodio navijanje ustaškim pokličima Za dom spremni!
Foto: Printskrin

Uzor mu Ante Pavelić

SKANDAL: Josip Šimunić vodio navijanje ustaškim pokličima Za dom spremni!

Fudbal -
Oduvek sam želeo ovo da uradim i briga me da li će me neko kazniti, rekao hrvatski defanzivac

ZAGREB - Reprezentativac Hrvatske Josip Šimunić proslavio je plasman "kockastih" na Svetsko prvenstvo ustaškim pokličima!

Šimunić je otišao ispod tribine sa navijačima Hrvatske, uzeo mikrofon i poveo navijanje vičući "za dom", dok su navijači odgovarali "spremni", što je bio službeni pozdrav u Nezavisnoj državi Hrvatskoj za vreme Ante Pavelića tokom Drugog svetskog rata.

Hrvatski defanzivac je posle toga medijima rekao da ga nije briga da li će ga neko kazniti zbog toga.

"Ja sam to oduvek hteo da uradim. Neki bi trebali da nauče istoriju, a ja se ne bojim. Nisam ništa pogrešno napravio, navijam za svoju Hrvatsku, za svoj dom i ako to nekome smeta, onda je to njihov problem, to nije moj problem." Hrvatski mediji su kontaktirali policiju kako bi saznali hoće li Šimunić biti prijavljen zbog izvikivanja ustaškog pozdrava, no iz policije su to negirali.

"Policija nije utvrdila elemente prekršaja ni kaznenog dela pa nije ni postupala prema osobi", rečeno je iz zagrebačke policije..

Navijači su sa oduševljenjem prihvatili ovakvo skandiranje, a posle toga su se mogli čuti neukusni komentari "leti, leti Sulejmani" ili "Šimunić časnik" (oficir).

Zbog ovog ustaškog pokliča Hrvatski fudbalski savez je nekoliko puta kažnjen, a videćemo da li će Šimunić proći nekažnjeno.

Hrvatska je u revanš meču baraža savladala Island sa 2:0 golovima Mandžukića i Srne i plasirala se na Svetsko prvenstvo.

Ljubiteljima fudbala u Srbiji Šimunić je ostao u sećanju po krvničkom startu nad Miralemom Sulejmanijem na meču kvalifikacija odigranom na "Marakani".

Ministar sporta, obrazovanja i nauke u vladi Hrvatske Željko Jovanović kritikovao je danas Josipa Šimunića što je, koristeći ustaške parole, slavio pobedu nad Islandom i plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

"E moj Šimuniću, tebi treba lekcija iz istorije. Ako želiš, lično ću da ti pomognem da dobiješ dobrog profesora i shvatiš kakav je to poklič "Za dom spremni"", napisao je Jovanović na društvenoj mreži Fejsbuk.

Prema pravilima Svetske fudbalske federacije (FIFA) Šimunić bi mogao da zaradi suspenziju, a Fudbalski savez Hrvatske (HNS) novčanu kaznu.

http://www.youtube.com/watch?v=QL4du3XRil0
http://www.youtube.com/watch?v=ZKbtgkh0tmU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track