SKANDAL: Nikolića u Gračanici niko nije dočekao

Poseta Trebinju

SKANDAL: Nikolića u Gračanici niko nije dočekao

Politika -
U manastiru predsednika Srbije ne samo da nije dočekao episkop zahumsko-hercegovački, vladika Grigorije, već je u vreme ranije najavljeno za posetu bilo zakazano venčanje

TREBINJE - Predsednika Srbije Tomislava Nikolića u manastiru Gračanica kod Trebnja nije danas dočekalo nijedno svešteno lice.

Protokol predsednika Srbije pre sedam dana obavestio je Srpsku pravoslavnu crkvu da će predsedik Nikolić prilikom boravka u Trebinju posetiti manastir Gračanicu.

Prema kanonima SPC, ličnost ranga predsednika država trebalo bi da dočeka najstarije lice u crkvenoj hijerahiji odnosno, vladika eparhije na čijoj se teritoriji manastir nalazi.

U manastiru Gračanica Nikolića ne samo da nije dočekao episkop zahumsko-herecgovački, vladika Grigorije, već je u vreme koje je ranije najavljeno za posetu predsednika Srbije zakazano venčanje. Predsednik i njegova delegacija došli su sat i po kasnije ali ih nije dočekalo nijedno svešteno lice.

Da skandal bude veći, u vreme posete u manastiru nije bilo ni ljudi koji tu obavljaju pomoćne poslove, kao ni osobe koja prodaje sveće. Vrata manastira bila su otvorena i predsednik je ušao, pomolio se i zapalio sveću.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da je manastir Gračanicu kod Trebinja zatekao "bez domaćina".

"U Gračanicu sam došao da se poklonim senima Jovana Dučića i zatekao svetinju bez domaćina", napisao je Nikolić na svom Tviter nalogu.

Ovaj skandal je tim veći što je na trgu u Trebinju Nikolića dočekalo i pozdravilo oko 10.000 ljudi.

Patrijarh:Ne znam šta se desilo pa predsednik nije dočekan

Patrijarh srpski Irinej kaže da nije znao da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas boravio u manastiru Gračanica kod Trebinja, u Republici Srpskoj, i da ne zna šta se, kako je rekao, desilo pa ga niko od sveštentva tamo nije dočekao.

"Prvi put čujem od vas je predsednik Nikolić tebalo da poseti Gračanicu, ali ako je njegova poseta ranije najavljena, sigurno bi neko od sveštenstva, pa i vladika to moralli da znaju", rekao je patrijarh Irinej .

http://www.youtube.com/watch?v=2RkO6x-3dbc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja