SKANDAL: Niška policija sa lažnim grbom grada!
Foto: Tanjug

Veljović ništa nije primetio

SKANDAL: Niška policija sa lažnim grbom grada!

Srbija -
Umesto da u beloj traci u podnožju postamenta na latinskom i grčkom jeziku piše "Naissus", na haubama policijskih automobila ispisani su brojevi - levo "312" i desno "1914"

NIŠ - Na 4 ševroleta koja je gradonačelnik Niša Zoran Perišić svečano uručio policiji nalaze se grbovi sa izmenjenim detaljima.

Umesto da u beloj traci u podnožju postamenta levo i desno od naziva grada, na latinskom i grčkom jeziku piše "Naissus", na haubama policijskih automobila ispisani su brojevi - levo "312" i desno "1914".

U kabinetu gradonačelnika potvrđuju da je reč o grešci, ali odgovornost prebacuju na policiju.

"Grad nije radio taj grb. To je radila beogradska firma, koja radi signalizaciju za policiju u celoj Srbiji", kaže Milan Cvetanović, PR gradonačelnika.

Cvetanović kaže da očekuje da greška vrlo brzo bude ispravljena.

Inače, gradske odluke vrlo su jasne po pitanju upotrebe gradskih obeležja, a predviđaju i stroge kazne.

"Simbol i zastava grada kojima su izmenjeni pojedini elementi, ali svojim izgledom asociraju na simbol i zastavu grada, ne smeju se koristiti - jasno piše u Odluci o upotrebi simbola Grada. U nastavku iste odluke piše i da se na simbolu grada "ne može ništa ispisivati, dodavati ili menjati". Kazna za kršenje ovih propisa, donetih još 2002. godine, je 50.000 do 100.000 dinara.

Podsetimo, Grad Niš poklonio je policiji 4 automobila, namenjenih interventnoj jedinici. Primopredaji je prisustvovao i direktor policije Milorad Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja