SKANDAL: Oduzeli mi dete, a onda ga izgubili!

Opasan nemar Centra za socijalni rad

SKANDAL: Oduzeli mi dete, a onda ga izgubili!

Društvo -
Danijela Klječanin zabranila ćerki da koristi Fejsbuk, a ona je prijavila socijalnim radnicima. Devojka smeštena u hraniteljsku porodicu, odakle je pobegla

ŠID - Prijavila majku socijalnim radnicima, pa pobegla iz hraniteljske porodice.Centar za socijalni rad u Šidu Danijeli Klječanin oduzeo je ćerku N. K. (16) i smestio je u hraniteljsku porodicu, a devojka je 23. aprila pobegla i izgubio joj se svaki trag.Strahuje za ćerkin život - Ćerka mi je nestala pre 15 dana i niko ne zna gde se sad nalazi. Obraćala sam se svim institucijama, ali se nisu udostojili ni da mi odgovore. Strahujem da joj se nešto strašno dogodilo. Polako gubim nadu da je uopšte živa - kaže za Kurir Danijela.Ona objašnjava da joj je Centar za socijalni rad oduzeo ćerku zbog „navodnog nasilja u porodici i pritužbe deteta da ne želi više da živi s njom“. Nakon što je N. K. pobegla, tvrdi ona, svi peru ruke i ne žele da preuzmu odgovornost.Fejsbuk je povod oduzimanja deteta- Moja ćerka je i ranije bežala od kuće i često upadala u nevolje, zbog čega sam odlučila da je odvedem kod psihijatra. Međutim, kad sam joj zabranila da koristi Fejsbuk, ispričala je da je tučem i maltretiram. Sutradan su došli po nju i odveli je u hraniteljsku porodicu. Od tada je više nisam videla. Iz centra su me samo obavestili da je pobegla i da niko ne zna gde se nalazi - u suzama priča Danijela.Centar ne priznaje- Boli me što niko nije proveravao istinitost ćerkinih navoda i što nisu uzeli u obzir da se i ranije tako ponašala. Razumem da su morali da reaguju na eventualno nasilje, ali ovo je previše - priča Danijela Klječanin .Direktor Centra za socijalni rad u Šidu Svetozar Šolaja nije hteo da prizna da je devojčica nestala, ali je potvrdio da je pobegla iz hraniteljske porodice. On je objasnio da je devojčica na telu imala modrice i da su reagovali zbog sumnje da se radi o nasilju u porodici.Na ponovljeno pitanje da li zna gde se devojčica trenutno nalazi, Šolaja odgovara:- Ona je i ranije bežala, nemojte od toga da pravite senzaciju. Institucije rade svoj posao. Centar za socijalni rad je uradio sve po zakonu - rekao je Šolaja.

Danijela Klječanin: Gubim nadu da mi je ćerka još živa
Danijela Klječanin: Gubim nadu da mi je ćerka još živa

Policija raspisala potragu♦ Iako su nam u Centru za socijalni rad u Šidu rekli da devojčica nije nestala, u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici potvrdili su nam da je centar prijavio nestanak devojčice. Oni dodaju da je za njom 28. aprila raspisana poternica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track