SKANDAL U MUP: Pevačica Ljupka Stević slupala Šarićev bentli
Foto: Kurir štampano

Folkerka se vozikala policijskim autom

SKANDAL U MUP: Pevačica Ljupka Stević slupala Šarićev bentli

Crna Hronika -
Policijski general Dragiša Simić nije oštetio skupocenu limuzinu u sudaru 2012. godine, već je to učinila estradna umetnica

BEOGRAD - Skupoceni „bentli“, koji je oduzet od člana Šarićevog klana Bobana Stoiljkovića i dodeljen Upravi saobraćajne policije, vozila je, verovali ili ne, i pevačica Ljupka Stević, saznaje Kurir iz odlično obaveštenih izvora u policiji.Prema rečima našeg sagovornika, upravo je ova folkerka bila za volanom „bentlija“ kad je oštećen u sudaru 2012. godine. Podsetimo, tad je zvanično saopšteno da je Dragiša Simić, doskorašnji načelnik Uprave saobraćajne policije, upravljao kolima, pa se postavlja pitanje zašto je policijski automobil vozio neko ko nije zaposlen u MUP i ko je dao kola pevačici!- O mnogim stvarima u policiji dugo se ćutalo, ali jednostavno sve mora da se istera na čistac. Strašno je da se državna imovina koristi u privatne svrhe i da neko koristi automobile kako im je volja. Niko u policiji ni na koji način ne želi da ulazi u bilo čije privatne odnose i prijateljstava, ali što je mnogo, mnogo je. Dati nekom automobil od 250.000 evra da se švrćka i da pritom napravi udes, a da za to nikad ne odgovara, što je mnogo mnogo je, sve ide iz džepa građana - navodi izvor iz MUP, dodajući da „slučaj bentli“, osim kriminalističke policije, ispituje i unutrašnja kontrola.Sve iz džepa građanaSkupoceni automobil, kako je Kurir juče pisao, nestao je iz MUP, ali kako smo saznali, Služba unutrašnje kontrole juče ga je pronašla, i to u jednom beogradskom servisu za automobile.

Čist luksuz... Unutrašnjost „bentlija“
Čist luksuz... Unutrašnjost „bentlija“

- On tamo stoji već nekoliko meseci. Služba unutrašnje kontrole ispituje zašto se on našao u servisu, po čijem nalogu i koliki je račun koji će MUP morati da plati. Kako je utvrđeno, na automobilu su promenjene tablice, što baca sumnju da je neko pokušao da ga prisvoji za sebe - navodi naš izvor.U MUP juče niko nije hteo zvanično da komentariše naša saznanja, uz objašnjenje da je reč o „veoma škakljivim stvarima“. Naš list je još jednom poslao pitanja Birou MUP za komunikaciju s medijima i Direkciji policije, ali do zaključenja ovog broja odgovor nije stigao.Insistirao da ga dobijePodsetimo, „bentli“ je samo jedan od automobila oduzetih od klana pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića. Predat je Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom stečenom od kriminala, a nakon toga prosleđen je policiji, a general Simić insistirao je na tome da ga baš on dobije na korišćenje.

Ljupka StevićNE MOGU DA PRIČAM, RUČAMKurir je juče pozvao Ljupku Stević. Međutim, kad je čula naše pitanje, kratko je odgovorila da ruča.- Trenutno ručam, ne mogu sad da pričam. Pozovite me kasnije da razgovaramo, ali zaista ne znam o čemu pričate - rekla je Ljupka. Kada smo je pozvali nakon ručka nije se javljala na telefon.

„Policijski“ posao„BENTLIJEM“ NA VAŠARRedakcija Kurira došla je u posed fotografija čuvenog „bentlija“.- Fotografija na kojoj Simić stoji pored „bentlija“ nastala je pre oko godinu dana na vašaru u Smederevu. Na slici se jasno vidi da su na kolima promenjene tablice - kaže izvor Kurira.

ČINJENICEPitanja na koja MUP nije odgovorio- Ko je dozvolio da policijski automobil vozi neko ko nije zaposlen u MUP?- Kako je moguće da „bentli“ nestane iz policije?- U kakvom se stanju nalazi „bentli“ nakon što ja pronađen u auto-servisu?- Ko će zbog svih ovih propusta da odgovara?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track