SKANDAL: Pretučena novinarka Dana u Nikšiću!

Još jedan napad na novinare

SKANDAL: Pretučena novinarka Dana u Nikšiću!

Planeta -
Maskirani napadač više puta je tupim predmetom udario po glavi Nikčevićevu u ulici Serdara Jola Piletića, u blizini hotela "Onogošt", u centu Nikšića

PODGORICA - Novinarka "Dana" iz Nikšića Lidija Nikčević pretučena je večeras ispred dopisništva tog podgoričkog dnevnog lista u tom gradu, saopšteno je iz crnogorske policije.

Kako se navodi, maskirani napadač više puta je tupim predmetom udario po glavi Nikčevićevu u ulici Serdara Jola Piletića, u blizini hotela "Onogošt", u centu Nikšića.

Nikčevićeva je smeštena u nikšićku bolnicu, a zbog zadobijenih povreda ima više kopči na glavi.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je u toku istraga o ovom napadu. Zamenik glavnog urednika lista "Dan" Nikola Marković kazao je da napad na Nikčevićevu predstavlja još jedan pokušaj zastrašivanja slobodnog novinarstva. Prema njegovim rečima, dok god se ne otkriju počinioci i ovog, kao i svih prethodnih napada na crnogorske novinare, za njega će jedini krivac biti aktuelna vlast.

"Ovo je napad na slobodno novinarstvo i pokušaj da se ućutkaju svi slobodni mediji u Crnoj Gori", naveo je Marković u izjavi medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track