SKANDAL: Šarićev bentli nestao iz MUP
Foto: Dado đilas I Dragan Kadić

Izgubio se trag najskupljem policijskom vozilu

SKANDAL: Šarićev bentli nestao iz MUP

Politika -
Pokrenuta istraga o nestanku vozila od 250.000 evra koje je posle plenidbe imovine kralja kokaina dodeljeno saobraćajnoj policiji; Na automobilu su promenjene i registarske tablice, pa se smatra da je neko hteo nelegalno da ga prisvoji

BEOGRAD - Čuveni automobil „bentli“ koji je MUP, odnosno Uprava saobraćajne policije dobila na korišćenje kad je oduzet od pripadnika Šarićevog narko-klana bukvalno je nestao! Naime, kako Kurir saznaje u vrhu MUP, Uprava kriminalističke policije već vodi istragu o svim sumnjivim okolnostima vezanim za ovaj po svoj prilici najskuplji automobil u voznom parku policije i njegov nestanak.

Ostao bez limuzine... Darko Šarić  (Foto: Đorđe Kojadinović)
Ostao bez limuzine... Darko Šarić (Foto: Đorđe Kojadinović)

Sakrivanje tragova

- Zna se da je čuveni „bentli“ dat na korišćenje Upravi saobraćanje policije i doskorašnjem načelniku Dragiši Simiću. On se prema njemu i ponašao kao da je njegovo privatno vlasništvo. Niko drugi iz Uprave nije imao ni mogućnost da ga koristi. Tokom istrage je utvrđeno da su na automobilu promenjene registarske tablice, što budi sumnju da je neko hteo da sakrije tragove i prisvoji automobil. Sve će se saznati i istraga će po svoj prilici biti dobar materijal za tužilaštvo - otkriva izvor iz policije, upućen u istragu.
Loži ga brzina... Dragiša Simić
Loži ga brzina... Dragiša Simić

Kurir je Birou za komunikaciju s medijima poslao pitanje da li se u policiji vodi istraga zbog nestanka skupocenog presretača, ali do zaključenja ovog broja niko iz direkcije policije nam nije odgovorio.Podsećamo, „bentli“ je samo jedan od automobila oduzetih od klana pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, i procenjen je na neverovatnih 250.000 evra.Inače, dospeo je u žižu javnosti krajem maja 2012. godine, kada ga je slupao nedavno smenjen načelnik Uprave saobraćajne policije general Dragiša Simić. Tom prilikom je na vozilu pričinjena materijalna šteta, koja do sada nije utvrđena.Ide i do 300 km na satSimić je tada izjavio da je auto vozio sa svim dozvolama i po pravilima.- Bio sam na zadatku. Drugi učesnik u saobraćaju udario me je sa strane. Obavljen je uviđaj prema važećim zakonskim propisima, a ceo slučaj predat je nadležnom sudu - objasnio je tada Simić.Pošto je oduzet Šarićevoj grupi, automobil je predat Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom stečenom od kriminala, a nakon toga prosleđen je policiji. Spekuliše se da je general Simić tražio da mu se dodeli „bentli“. Objasnio je da je saobraćajnoj policiji za presretanje potrebna jaka mašina i da je najbolje da to bude „bentli“ jer može da razvije brzinu i do 300 kilometara na sat. Taj zahtev je odobren i tako se u voznom parku MUP našao taj skupoceni i moćni automobil. Njime je, inače, najčešće patrolirao upravo general Simić, koji je prošao obuku za presretača.

Šarićevac jadikovaoSIMIĆ MI SLUPAO AUTOBoban Stojiljković, član kriminalne grupe Darka Šarića, nedavno je, tokom iznošenja odbrane u Specijalnom sudu, optužio generala policije Dragišu Simića da mu je slupao pomenuti automobil, koji mu je sud oduzeo pre nekoliko godina jer je stečen od kriminala.- Prvo, taj „bentli“, koji je moj, nije bio plaćen 247.000, nego 118.000 evra, i ja sam za to dostavio dokaze - rekao je Stojiljković, a onda se požalio što je Simić vozio njegov automobil. - Pisale su jedne novine „General Simić slupao Šarićev ‚bentli‘“, a to je taj moj automobil. To je zato što je brz auto dat čoveku koji sporo vozi, i on ga je polomio - dodao je optuženi Stojiljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track