Skandal: Test iz matematike kupovao se za 1.000 dinara!

Skandal: Test iz matematike kupovao se za 1.000 dinara!

Društvo -
Testovi iz matematike koje su, pre dva dana, polagali mali maturanti mogli su da se kupe ispred pojedinih beogradskih škola i na ulici po ceni od 1.000 dinara za pojedinačnu kombinaciju

BEOGRAD - Muljanje s malom maturom!Kombinacije testova za prijemni ispit iz matematike za srednjoškolce prodavani su dan uoči ispita na ulici, saznaje Kurir.Testovi iz matematike koje su, pre dva dana, polagali mali maturanti mogli su da se kupe ispred pojedinih beogradskih škola i na ulici po ceni od 3.000 dinara, tvrdi naš sagovornik, inače jedan od roditelja maturanata.- Prodavala su se sva tri moguća testa. U jednom su zadaci bili isti kao oni koje su maturanti imali na ispitu, odnosno, to je bila kombinacija koju je izvukao ministar Žarko Obradović. Druga dva testa koja su se našla u uličnoj prodaji su oni koji je trebalo da ostanu zapečaćeni - kaže ovaj roditelj.Zoran Kostić, predsednik Republičke upisne komisije, potvrdio je naša saznanja.- Dan posle ispita obavešten sam da se testovi prodaju na ulici. Prijave su uputili jedan direktor škole, građanin koji se predstavio kao roditelj i jedna novinarka. Slučaj sam prijavio policiji, koja će daljom istragom utvrditi o čemu je reč - rekao je Kostić.

Ispit neće biti ponovljenKostić ističe da prijemni ispit iz matematike neće biti ponovljen jer učenici ispred čije su škole prodavani testovi nisu ostvarili dobar rezultat.- U odnosu na prošlu godinu, ta škola je, prema rezultatima, imala manji uspeh, tako da navodna prodaja testova nije uticala na rezultat - objasnio je Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track