SKANDAL U LESKOVCU: Đaci pipkali učenicu za grudi i zadnjicu i snimali telefonom!

Otac devojčice najavljuje tužbu

SKANDAL U LESKOVCU: Đaci pipkali učenicu za grudi i zadnjicu i snimali telefonom!

Crna Hronika -
Jedan je devojčicu držao zagrljenu, drugi je hvatao za grudi i zadnji deo tela, i to se više puta ponovilo. Sve je to snimljeno, pa obrisano sa mobilnog telefona, a policija pokušava da povrati snimak, kaže direktor škole Slavoljub Stanojević

LESKOVAC - Nakon što su trojica učenika trećeg razreda Tehničke škole „Rade Metalac“ iz Leskovca seksualno uznemiravali četrnaestogodišnju devojčicu iz prvog razreda u školi je danas skoro vanredno stanje, a slučaj ispituje i policija. Devojčica je posle svega potražila i pomoć psihijatra.

Incident, koji su učenici snimili mobilnim telefonom, dogodio se u sredu u 11.50 sati na šolskom odmoru pred dvadestoro učenika na smeru trehničar za kompjutersko oblikovanje.

- Počelo je kao igra u hodniku koja je nastavljena u odeljenju i koja se prtevorila u uznemiravanje. Jedan je devojčicu držao zagrljenu, drugi je hvatao za grudi i zadnji deo tela, i to se više puta ponovilo. Sve je to snimljeno, pa obrisano sa mobilnog telefona, a policija pokušava da povrati snimak - priča direktor škole Slavoljub Stanojević.

Hodnik ispred direktorove kancelarije je bio pun. Izjave su davali i napasnici i žrtva sa roditeljima, profesori i razredne starešine.

Otac devojčice Dragan N. je ogorčen.

- Za nas je ovo bio pokušaj silovanja i za to krivično delo ćemo podneti privatnu tužbu. Moja ćerka je doživela veliku traumu, kao i cela naša porodica, priča otac.

Vidno uznemireni mladići i njihovi roditelji tvrdili su da je reč o „nameštaljki“ i „uobičajenoj igri“.

- Nije joj ništa smetalo, smejala se. Tek kada je izašla iz odeljenja rekla je da ćemo je upamtiti i prijavila nas. Uplašila se zbog snimka - ispričao jedan od njih.Tu priču i takav stav prema ovom incidentu podržavaju i mnogi profesori, ali i drugarice D. N., koje nisu prisustvovale iživljavanju dečaka.

- Oni su i mene pokušali da dodiruju, ali sam ja jednom razbila vilicu. Trebalo je ranije da im se suprostavi i da im se ne namešta - pričaju dve drugarica žrtve.Direktor Stanojević ocenjuje da ovoj obrazovnoj ustanovi naneta velika ljaga.

- Bez obzira na priče o igri, lično ne mogu da shvatim i da opravdam učenike koji su gledali šta se dešava, a da niko nije reagovao. Predložiću najstrože kazne za trojicu učenika, koji podrazumevaju i isključenje iz škole, a nastavničko veće će doneti konačnu odluku, ističe Stanojević.

Prema njegovim saznanjima, „igra“ između učenika dva odeljenja iz trećeg i prvog razreda, koja se sastojala u gurkanju i hvatanju devojčica za grudi i zadnjice, započela je prošle nedelje u zajedničkom hodniku, a kulminirala u sredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track